Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α Σικυωνίων στο πλευρό των εργαζομένων της «Microfill - Κ. Ζαφρανάς ΑΕ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (ΚΙΑΤΟΥ) 

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης Σικυωνίων εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους ΣΤΗΝ MICROFILL Κ. ΖΑΦΡΑΝΑΣ Α.Ε. οι οποίοι αποφάσισαν 24-ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ την Δευτέρα 31-10-2016, διεκδικώντας να πάρει πίσω η εργοδοσία τις τρομοκρατικές απολύσεις τεσσάρων συναδέλφων τους. 

Οι εργαζόμενοι αυτοί έκαναν το «έγκλημα» να ιδρύσουν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους Σωματείο, ώστε να διεκδικήσουν συλλογικά ανθρώπινες συνθήκες στους χώρους εργασίας, να πληρώνονται στην ώρα τους με αξιοπρεπείς μισθούς, να υπερασπίσουν το αυτονόητο δικαίωνα τους να ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια. 

Καταγγέλλουμε την προκλητική – αντεργατική και αυταρχική στάση της εργοδοσίας η οποία εκμεταλλευόμενη το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, προσπαθεί με απολύσεις να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κάμψει την αγωνιστική τους διάθεση, θα τους διασπάσει. 

Καλούμε τα υπόλοιπα Σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις , να καταδικάσουν τέτοιες μεθόδους και συμπεριφορές οι οποίες έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων, να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, είτε ανήκουν στον Ιδιωτικό είτε στον Δημόσιο τομέα. 

Να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων, να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα που κάνουν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στην εργασία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να διεκδικήσουν την ζωή που τους αξίζει. 

                                              Για την Διοίκηση. 
   Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας 
Καλαντζής Γιάννης                                                                                Κελλάρης Γιάννης