Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εγκαλεί τη δημοτική αρχή για ανεπάρκεια σε βασικους τομείς λειτουργίας του Δήμου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό διαμέρισμα του Ρεθίου. 

Στη συζήτηση που έγινε με τους κατοίκους του χωριού κυριάρχησε το θέμα της αγροτικής οδοποιίας. Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια μέχρι να εμφανιστεί γκρέιντερ στο χωριό και ο δήμος αν και επιτέλους έστειλε, αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη χρονική περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών το οποίο σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και αβέβαιο αποτέλεσμα.

 Τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει έγκαιρη και δικαιότερη κατανομή των μηχανημάτων μεταξύ των χωριών αλλά και αναζήτηση μόνιμων λύσεων που θα μπορούσαν να προέλθουν μέσω της ύπαρξης μελετών κατάλληλων για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

 Όπως είναι φυσιολογικό η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα αγροτικά ζητήματα και φάνηκε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη και ουσιαστική λειτουργία από το Δήμο του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, πρόταση εδώ και χρόνια της Συμπολιτείας. 

Όμως η έλλειψη σχεδίου και σωστού προγραμματισμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να σταθεί αρωγός στους αγρότες στο βαθμό που αυτό θα ήταν εφικτό. 

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, το έργο «Ξυλόκαστρο – Χαρτσιάνικα», τα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του αγροτικού ιατρείου και η πίεση που θα πρέπει να ασκεί ένας δήμος προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διευθέτηση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων. 

Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 
25 Οκτωβρίου 2016