Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη εργασίας του προεδρείου της Ο.Ε.Σ.Π. στο περίπτερο της ΕΣΕΕ στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην 81η ΔΕΘ, την κορυφαία εμπορική έκθεση της χώρας μας διεθνώς, παρευρέθησαν και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας και Μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Παυλίδης, ο Αν. Οικονομικός Επόπτης κ. Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιος Ρώρος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Γεωργανές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες για την προώθηση θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στις 9/9/2016 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Κωνσταντίνου Χρήστου, όπου του ετέθησαν τα προβλήματα του παραεμπορίου, των κινέζικων καταστημάτων, των καταστημάτων αγοράς χρυσού και του ηλεκτρονικού εμπορίου και ζητήθηκε ένα ευέλικτο πλαίσιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυσή τους. Ο κ. Χρήστου δεσμεύτηκε ότι με τις αλλαγές στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και με την απλοποίηση και αποσαφήνιση νόμων (παραεμπόριο, λαϊκές αγορές κ.λπ.), θα σημειωθεί πρόοδος.
Στα θέματα του εμπορίου, τρεις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος παίρνουν επιτέλους «σάρκα και οστά», οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν διέξοδο σε σημαντικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς, αλλά και ανάσα επιβίωσης στους ΜΜε.
Οι προτάσεις που έγιναν αποδεκτές και εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό, είναι:
  1. Θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου», αλλά ουσιαστικά «τροφοδότηση λογαριασμού» της επιχείρησης, για πληρωμή υποχρεώσεων στο δημόσιο και άλλων λειτουργικών εξόδων, με σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού από εισπράξεις με χρήση πλαστικού χρήματος και e-banking
  2. Βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ζητούμενο θα πρέπει να είναι η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων απένταξης των οφειλετών που άρχισαν να εφαρμόζονται από 1/7/2016, καθώς και η διάσωση της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι και 31/12/2017
  3. «Πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικού χρόνου.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Παυλίδης με την ευκαιρία των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ, δήλωσε:
«Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος συνεχίζονται για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο».

Εκ της Ομοσπονδίας