Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Σικυωνίων μέσα στους 30 δήμους που θα δώσουν το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Δήμος Σικυωνίων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Δήμος Σικυωνίων επιλέχθηκε μεταξύ των 30 δήμων της χώρας στους δημότες των οποίων θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Πρόκειται για πρόγραμμα που περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων, θα είναι 200 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον ενήλικο άτομο σε μια οικογένεια θα δίνονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο 50 ευρώ.
Η επιλογή των Δήμων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έγινε μετά από συστηματική μελέτη και ανάλυση στατιστικών στοιχείων για την ανεργία και τη φτώχεια από την ΕΛΣΤΑΤ, τον ΟΑΕΔ, τα ποσοστά ένταξης δημοτών στο πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και στο πρόγραμμα Βασικής και Επισιτιστικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).


Λεπτομέρειες για την υλοποίηση του Προγράμματος, τον τρόπο και το χρόνο υποβολής των αιτήσεων καθώς και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων του Προγράμματος, θα δοθούν τις επόμενες ημέρες από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σικυωνίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.