Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αγγελος Παπαγγελόπουλος στο 1o Forum της στρατηγικής της Ευρωπαικής Ένωσης για την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής-Ιονίου

      Τρίπολη 19-5-2016
                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αγγελος Παπαγγελόπουλος στο 1o  Forum της στρατηγικής της Ευρωπαικής Ένωσης για την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR)στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας που διοργανώθηκε από την Ευρωπαική Επιτροπή και την Κροατική Κυβέρνηση την 12 και 13 Μαίου 2016.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξέχουσα προτεραιότητα την συμμετοχή της στην στρατηγική και όχι μόνο παρακολουθεί στενά τις εργασίες αλλά διά των εκπροσώπων της συμμετέχει, διαβουλεύεται και διαμορφώνει προοπτικές και προτάσεις στους τέσσερις θεματικούς πυλώνες της στρατηγικής.  α) Γαλάζια Ανάπτυξη, β) Διασύνδεση της Μακροπεριφέρειας,  γ) Περιβαλλοντική ποιότητα και δ) Βιώσιμος Τουρισμός.
Κύριος ομιλητής ήταν η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Corina Cretu ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν υπουργοί κρατών μελών της Μακροπεριφέρειας, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ. Από Ελληνικής πλευράς μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και άλλοι.
Ο  αντιπεριφερειάρχης Αγγελος Παπαγγελόπουλος, κατά την διάρκεια του Forum και ιδιαίτερα στο πλαίσιο των B2B συναντήσεων είχε την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων με στελέχη εθνικών, περιφερειακών, και τοπικών διοικήσεων, εκπροσώπους του τομέα των επιχειρήσεων, ακαδημαικούς αλλά και κοινωνικούς φορείς της μακροπεριφέρειας για περαιτέρω συνεργασία και υποβολή κοινών προτάσεων προς υλοποίηση και οι οποίες σύντομα θα δημοσιοποιηθούν.

                 Άγγελος Παπαγγελόπουλος                                                                                    
   Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Διαφάνειας  και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.