Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου : Ή θα ακούσουν ή θα φύγουν...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΚΙΑΤΟ, 4/2/2016
   
Για πρώτη φορά η αγορά του Κιάτου νέκρωσε στην κυριολεξία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην Πανελλαδική, Πανεπαγγελματική ΑΠΕΡΓΊΑ ήταν καθολική. Ούτε ένα εμπορικό, ούτε ένα mini market, ούτε μια καφετέρια-εστιατόριο, ούτε μια Τράπεζα δεν λειτούργησαν.
Η κατανόηση του προβλήματος που πρόκειται να δημιουργηθεί εάν ποτέ ψηφιστεί νόμος για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, που να βασίζεται στο προσχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση, είναι καθολική. Ως εκ τούτου και η αντίδραση για κάτι τέτοιο απόλυτη. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, στο Δήμο, στις υπηρεσίες ενώσανε τη φωνή σε μια ύστατη πράξη διαμαρτυρίας, στην απεργία, αποχή από τις εργασίες τους.
Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου πρέπει να συγχαρεί όλους τους συναδέλφους για την ομοψυχία που επέδειξαν. Το μήνυμα μιας νεκρής πόλης είναι πολύ ηχηρό και το φορτίο προς την Κυβέρνηση πολύ βαρύ. Παράλληλα πρέπει να συγχαρεί το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Κιάτου για την ανάλογη προσπάθεια που κατέβαλε, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να απέχουν από την εργασία τους. Τους δημοτικούς υπαλλήλους που σύσσωμοι ενώθηκαν στο κοινό αγώνα. Τους υπαλλήλους όλων των Τραπεζών της πόλης που κι αυτοί συντάχθηκαν στην προσπάθεια.
Πρέπει ταυτόχρονα να κατονομάσουμε τις Διοικήσεις των πολυκαταστημάτων, που με περισσή ασέβεια έναντι των αγωνιών μιας ολόκληρης κοινωνίας, πίεσαν τους εργαζόμενους σ’ αυτά να λειτουργήσουν. Με εξαίρεση την εταιρεία ΚΡΗΤΙΚΟΣ, οι εταιρείες ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, LIDL, ΓΑΛΑΞΙΑΣ και MY MARKET, παρά την έκκληση που τους απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος να βοηθήσουν στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τις οικογένειές όλων, προτίμησαν να αγνοήσουν το κοινό αίσθημα. Ο εμπορικός κόσμος και ολόκληρη η κοινωνία του Κιάτου καταγγέλλει  αυτή τη στάση. Καλεί το καταναλωτικό κοινό να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα όλους αυτούς που έρχονται στις τοπικές κοινωνίες ως άρπαγες, φορώντας ένα προσωπείο κοινωνικά ευαίσθητης επιχείρησης ενώ την ίδια στιγμή πάνε ευθέως απέναντι από το κοινό αίσθημα και τις ανάγκες των πολιτών. Καλεί το καταναλωτικό κοινό να μποϋκοτάρει τα SUPER MARKET που αγνόησαν το παλλαϊκό κάλεσμα για αντίσταση κατά του προσχεδίου του ασφαλιστικού και να τιμήσει με την προτίμησή του όλες εκείνες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συντάχθηκαν στον κοινό αγώνα.
Οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του Κιάτου, ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από όλη την Κορινθία στο πρωτοφανές και μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έγινε στην Κόρινθο. Επέδωσαν το ΨΗΦΙΣΜΑ που είχε ψηφίσει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στον ΟΑΕΕ και συντάχθηκαν με τους ηρωικούς αγρότες της Κορινθίας που για τόσες μέρες δίνουν τη μάχη τους στα διόδια του Ισθμού.
Για πρώτη φορά ολόκληρη η κοινωνία ενώθηκε απέναντι στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και των Δανειστών να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στη χώρα μας. Για πρώτη φορά από τόσο διαφορετικά στόματα υψώθηκε κοινή φωνή που απαιτεί από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή τέτοιου ασφαλιστικού συστήματος, να μην διαλύσει την Ελληνική κοινωνία. Είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν τη φωνή του λαού και να αλλάξουν γραμμή. Εμείς δεν υποχωρούμε. Ή θα ακούσουν ή θα φύγουν. Η μικρομεσαία τάξη στην Ελλάδα ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Τώρα η αντίσταση δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, γιατί ο δρόμος έφτασε στο τέλος του.

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου