Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κοινό μέτωπο των επιστημονικών φορέων του Ν. Κορινθίας ενόψει της πανεργατικής απεργίας


a_thireos
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
                   --------------
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
            ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Κόρινθος 02/02/2016
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 60-62 – ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20131
               ΤΗΛ.&  FAX 27410 20439
                             -------------
  Αρ.Πρωτ.22


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ


  Σήμερα 02/02/2016 οι Εκπρόσωποι των Επιστημονικών φορέων συναντηθήκαμε στα γραφεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας και αποφασίσαμε τα εξής :
 Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της 4ης  Φεβρουαρίου κατά του σχεδιαζόμενου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ζήτημα.
 Ζητούμε :
1). Την διατήρηση της ανεξαρτησίας του Ταμείου μας (ΕΤΑΑ) το οποίο ως Ταμείο αυτασφάλισης δεν επιχορηγείται διαχρονικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα κληθεί να καλύψει τα ελλείμματα των προς συγχώνευση ταμείων.
2). Στο ΕΤΑΑ, η σχέση συνταξιούχων προς εν ενεργεία ασφαλισμένους σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση  εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του.
3). Την επιστροφή των απολεσθέντων κεφαλαίων που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των ασφαλισμένων του Ταμείου μας.
4). Την απόσυρση των απαράδεκτων προτάσεων της κυβέρνησης που εκτοξεύουν τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών επιστημόνων του Ταμείου μας μετατρέποντάς τες σε νέες υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις που σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες, την υποαπασχόληση μεγάλου μέρους συναδέλφων, ιδίως νέων και του γενικότερου δυσμενούς οικονομικού κλίματος, μας καταδικάζουν σε φτωχοποίηση, σε αναστολή επαγγελματικής δραστηριότητας και σε μετανάστευση των νέων.
5). Την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, της κυβέρνησης με τους επιστημονικούς φορείς που συμμετέχουν στο ΕΤΑΑ, ώστε σε πνεύμα συνεργασίας και με σχετική αναλογιστική μελέτη που απουσιάζει από το προτεινόμενο κυβερνητικό σχέδιο, να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ και κατ’ επέκταση η αλληλεγγύη των γενεών των ασφαλισμένων του.

  Συνάδελφοι !!
Κανένας εργασιακός χώρος δεν πρέπει να είναι ανοικτός την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Κινδυνεύει η επαγγελματική μας υπόταση, τίθεται θέμα επιβίωσης ημών και των παιδιών μας. Επιχειρείται η τιμωρία μας επειδή κουραστήκαμε, σπουδάσαμε, αγωνιζόμαστε καθημερινά σε ελεύθερο εργασιακό περιβάλλον και θελήσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω στη ζωή μας. Οφείλουμε να αντιδράσουμε !!

  1. Ιατρικός Σύλλογος  Κορινθίας
  2. Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας
  3. Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου
  4. Ν.Ε ΤΕΕ Ν. Κορινθίας
  5. Σύλλογος Αρχιτεκτόνων  Κορινθίας