Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πανελλαδική Σύσκεψη Λαϊκής Ενότητας: Αφετηρία μεγάλης πολιτικής αντεπίθεσης

Με μεγάλη επιτυχία , πρωτοφανή συμμετοχή περίπου 1500 αντιπροσώπων , μεγάλο ενδιαφέρον και με εισήγηση του Παναγ. Λαφαζάνη, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (21/11/15) η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.  Ως αργά το βράδυ του Σαββάτου είχαν μιλήσει στην Σύσκεψη δεκάδες αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, διατυπώνοντας αξιόλογους και ιδιαίτερα χρήσιμους προβληματισμούς για την ταυτότητα, τηφυσιογνωμία, την οργανωτική δομή, την τακτική και τη στρατηγική της ΛΑ.Ε και κυρίως για την ανάγκη πολιτικής αντεπίθεσης της ΛΑ.Ε και πιο δυναμικής παρέμβασης της σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, στην κατεύθυνση μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης, η οποία καθίσταται υπερεπείγουσα για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού.  

Στη Πανελλαδική Σύσκεψη χαιρετισμό απηύθυνε μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Μανώλης Γλέζος, ενώ μήνυμα έστειλε από τη Βαρκελώνη που βρίσκεται σε Συνέδριο για το Χρέος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.Χαιρετισμό, επίσης, έστειλε στην Σύσκεψη από το Λονδίνο ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος δεν μπόρεσε λόγω υποχρεώσεων να παρευρεθεί. 

 Προσήλθαν, επίσης, και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους του ΣΧΕΔΙΟΥ- Β, o Θέμις Συμβουλόπουλος εκ μέρους του ΕΠΑΜ, ο Γιάννης Αλμπάνης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ο Παντελής Βαϊνάς εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Σύσκεψης πραγματοποιήθηκαν σε διπλανές αίθουσες συνεδριάσεις Θεματικών ομάδων για κρίσιμους τομείς όπως εργατικής πολιτικής, δικαιωμάτων, αυτοδιοίκησης,αγροτών, ενέργειας, συνδικαλισμού, εκπαίδευσης και εξωτερικής πολιτικής.  
Οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης συνεχίσθηκαν  από το πρωί της Κυριακής (22/11) και ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα με την έγκριση Πολιτικής Ανακοίνωσης και τη Σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής, Επιτροπής Καταστατικού και Επιτροπής Θέσεων, εν ' όψει της ιδρυτικής Πανελλαδικής Διάσκεψης της ΛΑ.Ε, που προβλέπεται να διεξαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου.  
Στελέχη της ΛΑ.Ε θεωρούσαν πολύ σημαντικό ότι διεξήχθη με επιτυχία η Πανελλαδική Σύσκεψη και μεγάλο κατόρθωμα ότι σε πολύ λίγο διάστημα η ΛΑ.Ε απόκτησε πάνω από 250 μαζικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, με πολλές χιλιάδες μέλη, οι οποίες διαρκώς εξαπλώνονται και επέλεξαν συναινετικά για τη Σύσκεψη περίπου 1500 αντιπροσώπους.
Τα ίδια πολιτικά στελέχη τόνιζαν ότι η επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης δίνει μεγάλη δύναμη στη ΛΑ.Ε για ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία και στους απλούς εργαζόμενους πολίτες οι οποίοι, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση, αναζητούν δημοκρατική, πατριωτική καιαντιμνημονιακή πολιτική έκφραση που να διέπει ήθος, αξιοπιστία και συνέπεια. Η Πανελλαδική Σύσκεψη, επίσης, δίνει την ευκαιρία για ένα πιο ανοιχτό διάλογο μέσα στη ΛΑ.Ε με τον αριστερό,προοδευτικό, δημοκρατικό και πατριωτικό κόσμο, για τη νέα ταυτότητα της Αριστεράς στην εποχή μας και την επανίδρυση της, ως μιας δύναμης που μπορεί να ηγεμονεύσει σε ένα σχέδιο διεξόδου από τη σημερινή κρίση αλλά και την ηθική, αξιακή και πολιτιστική παρακμή που δοκιμάζει σκληρά τη χώρα.

''ΚΛΕΙΣΙΜΟ '' ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, Η ΝΔ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, μιλώντας στο τέλος των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:  “H κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά μεγάλης φθοράς και κατάρρευσης και πολύ γρήγορα η χώρα μπαίνει σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων που θα φέρουν ριζική ανατροπή του μνημονιακού σκηνικού.  
Ο Τσίπρας από την αλαζονία και την υπεροψία της άλλης μέρας των εκλογών, ξέπεσε τώρα στον πανικό και έφτασε στη γονυκλισία, ικετεύοντας, στο όνομα της εθνικής συνενόησης, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τον Βασίλη Λεβέντη και τον “αναβαλλόμενο” μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ, να του προσφέρουν “σωσίβιο”.  
Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ καλεί σε κυβέρνηση “νεοεθνικοφροσύνης” όλες τις λεγόμενες “φιλοευρωπαϊκές”, δηλαδή μνημονιακές δυνάμεις, ενώ η ΝΔ μπλεγμένη σε “τεχνικά” αδιέξοδα, εμφανίζει εικόνα γενικής διάλυσης.  
Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει σε έναν ατελείωτο μνημονιακό εφιάλτη και σε μια εντεινόμενηπαρακμή, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική αλλά και αξιακή και πολιτιστική.  Η χώρα χρειάζεται επειγόντως λύση, ανάσα, ανάταση και ελπίδα, πράγμα που σημαίνει ανατροπή του σημερινού παρακμιακού μνημονιακού σκηνικού.  

Η ΛΑ.Ε. αυτήν την ώρα καλεί σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό, προοδευτικό, δημοκρατικό,πατριωτικό μέτωπο για να ηττηθεί η νεομνημονιακή κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ, για μια προοδευτική εναλλακτική λύση στη χώρα, χωρίς λιτότητα, φορολεηλασία, εθνική υποτέλεια.  Αυτό το μέτωπο έχει ήδη κάνει ένα βήμα με την Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε. και γρήγορα θα είναι η νέα πλειοψηφική και αναγεννητική πραγματικότητα στη χώρα.  

Η ΛΑ.Ε. σε αυτήν την κατεύθυνση, με τη δύναμη της Πανελλαδικής της Σύσκεψης, ανοίγεται στην κοινωνία για την ενίσχυση κινημάτων με στόχους:  
Να μην περάσει η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού και των συντάξεων
Να μην περάσει ούτε ένας πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία
Να μην περάσει διακοπή ρεύματος ή νερού σε κανένα σπίτι
Να μην περάσουν νέοι φόροι και νέα βάρη σε αγρότες και επαγγελματίες
Να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τη ληστρική ανακεφαλαιοποίηση και την απώλεια δεκάδων δις, από τους έλληνες φορολογούμενους.