Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ : Π.Α.ΜΕ. στα Συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.  ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Δ.Σ. του Σωματείου μετά από συνεδρίασή του στις 19-10-2015, καλεί τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουμε στα Συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Κόρινθος 18:30, Περιβολάκια), και ταυτόχρονα προετοιμάζουμε την Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Ήρθε η στιγμή να σημάνει συναγερμός στους χώρους δουλειάς, παντού. Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Το επόμενο διάστημα θα φέρουν για ψήφιση μέτρα απίστευτης σκληρότητας που έχουν να κάνουν με την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης κάθε λαϊκής οικογένειας, κάθε εργαζόμενου.
  • Συνεχίζουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ολοκληρώνοντας την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης έχει απομείνει.
  • Μειώνουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, εξαπολύουν φοροεπιδρομή μεγάλης κλίμακας στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα.
  • Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει πανάκριβα ο Ελληνικός λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, παράδοση Δημόσιου πλούτου σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Πρέπει να απαντήσουμε άμεσα, αποφασιστικά, μαζικά, στέλνοντας το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΥΑ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ, ΜΚΟ και των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, που με πρόσχημα την απαγόρευση των προσλήψεων εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των Δημάρχων. Να σταματήσει η απαξίωση των υπηρεσιών μας. Τώρα πρόσληψη μόνιμου, απαραίτητου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων και των ΔΕΥΑ. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ελαστικοποιούν την εργασία και επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις.
  Να καταργηθούν άμεσα τα χαράτσια και οι φόροι στα τιμολόγια του νερού. Να γίνουν τα απαραίτητα έργα, με κεντρικούς πόρους, για να έχουν όλοι πόσιμο, φθηνό και ποιοτικό νερό.
Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά σε ειδικότητες των Δήμων όπως είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!
Να προετοιμάσουμε τον αγώνα μας, να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, παντού, να μην επιτρέψουμε να ψηφιστούν νέα μέτρα και να υλοποιηθούν αυτά που ήδη ψηφίστηκαν. Όχι άλλος χρόνος χαμένος, ήρθε η στιγμή να σπάσουμε τις αυταπάτες, να μην περάσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση που συνειδητά καλλιεργούν.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΦΟΡΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ κλπ        ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κιάτο 19-10-2015  
Το Δ.Σ.