Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΒΡΗ

Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσω τη μάχη μέσα από τα ψηφοδέλτιά του στην Κορινθία στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη για δύο λόγους:
  1. Για να εξαντλήσουμε μέσα στα περιθώρια που αφήνει η συμφωνία τις δυνατότητες σύγκρουσης με τοπικά και εθνικά συμφέροντα και συστήματα διαπλοκής, που συνεχίζουν να λυμαίνονται τη χώρα και είτε δεν έχουμε αγγίξει ως τώρα, είτε χτυπήσαμε μερικώς.
  2. Γιατί αποδεικνύεται ότι για να αλλάξει κανείς τα πράγματα πρέπει να «κολυμπήσει στο βούρκο» έχοντας δύο ενδεχόμενα. Είτε σιγά σιγά να τον καθαρίσει και να δημιουργήσει μια σταθερή κατασκευή, είτε να λερωθεί τόσο ώστε να γίνει το ίδιο. Για το πρώτο ενδεχόμενο, όμως, αξίζει κανείς να παλέψει και μέσα στην κοινωνία και μέσα στο κόμμα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έγιναν λάθη στην προετοιμασία πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης, την ανάγνωση των συσχετισμών και των δυνατοτήτων διαπραγμάτευσης σε αυτή την Ε.Ε., την επιλογή προσώπων σε πολλά επίπεδα, αλλά και τη λειτουργία των συλλογικών διαδικασιών και οργάνων. Τα παραπάνω είναι και δική μας ευθύνη, αλλά αποτελεί και υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν.
Δεν υπάρχει, επίσης, αμφιβολία ότι δεν είμαστε και θα γίνουμε ποτέ το ίδιο με αυτούς που αντιμετώπισαν το κράτος και την κυβέρνηση ως «τσιφλίκι» τους οδηγώντας την χώρα στη θηλιά του χρέους και την κοινωνία στην ανέχεια.
Με αυτά στο μυαλό ξεκινάμε άλλη μία μάχη και θέλουμε μαζί μας όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, ούτως ώστε μέσα από τις προτάσεις τους αλλά και τις εναλλακτικές δράσεις της κυβέρνησης να προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε τα μέτρα που έχουμε να διαχειριστούμε.
Κόρινθος, 28/08/2015                                                 
         Γιώργος Ψυχογιός, Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, Δικηγόρος