Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Περί εγκληματικότητας ο λόγος...από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σουλίου

ΘΕΜΑ: Εγκληματικότητα
Στην Τ.Κ. Σουλίου παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα (8 Απριλίου έως 13 Απριλίου) οκτώ διαρρήξεις, σε μόνιμες και εξοχικές κατοικίες. Ο τρόπος ήταν ιδιαίτερα σκληρός και βάνδαλος, προσπάθησαν ακόμα και τοίχο να σπάσουν αδιαφορώντας για τον θόρυβο και χωρίς να βιάζονται. Αυτό δείχνει σιγουριά που μπορεί να προέρχεται είτε από καλή οργάνωση και πληροφορία, ή ακόμα και από οπλοφορία. Το γεγονός ότι από τα συγκεκριμένα σπίτια έλειπαν ελάχιστα πράγματα, (τηλεοράσεις, tablet, ποτά) ενώ στο χώρο δεν υπήρχε κάτι που να ήταν στη θέση του, μας δείχνει ότι έψαχναν για άλλα πράγματα πιθανόν λεφτά ή χρυσαφικά. 
       Αφού λοιπόν δεν τα βρίσκουν σε άδεια από κόσμο  σπίτια, είναι θέμα χρόνου να επιχειρήσουν και σε γεμάτα. Με ό,τι αυτό συνεπάγετε, σε ανθρώπινες κακοποιήσεις, ενδεχομένως και απώλειες. 
Χωρίς να αποκλείουμε αυτοδικία από χρήση κυνηγητικών όπλων για λόγους άμυνας των θιγομένων πολιτών. 
 (Λίγες μέρες πριν πήραν σχεδόν τα πάντα, ακόμα και τις  κουρτίνες, από απόμακρη εξοχική κατοικία του χωριού.) Σημειωτέον δε τα γεγονότα αυτά είναι  πρωτοφανή σε εμάς.
         Παρότι το περιπολικό σε μία απ΄αυτές ήρθε σε επτά λεπτά,(το γεγονός τυχαίο αφού περιπολούσε στο Κιάτο) διαπιστώθηκε ότι το πλήρωμά του  ήταν ένας αστυνομικός από το Α.Τ. Κιάτου και ένας από το Α.Τ. Βραχατίου για να μπορέσουν να κάνουν πλήρωμα. Αυτοί είναι που επιλαμβάνονται την ασφάλεια μιας τεράστιας περιοχής εκατοντάδων  τετραγωνικών χιλιομέτρων, από το Λέχαιο έως το Μελίσσι και από το Κιάτο  έως τη Στιμάγκα και τη Λαύκα. Υποχρεούμαι  εδώ να ΕΞΑΡΩ τον επαγγελματισμό, το πάθος και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ των συγκεκριμένων  αστυνομικών και όλου του ΑΤ. ΚΙΑΤΟΥ.
( Το ΦΙΛΟΤΙΜΟ πολλών ελλήνων, είναι εκείνο  που σώζει από την κατάντια που έχει περιέλθει  αυτή τη χώρα – χωρίς να εξαιρώ την Ελληνική Αστυνομία - και την κρατά ακόμα όρθια,  να δούμε  ως πότε. )
          Την εγκληματικότητα ενισχύει η εγγύτητα με την Αθήνα, που κάνει την περιοχή μας πεδίον δόξης λαμπρό για τους ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς. Είναι αδύνατον –κατά την άποψή μας –να υπάρξει αστυνόμευση και ασφάλεια, λόγω έλλειψης ανδρών, όπως και υλικοτεχνικής υποδομής από το ΑΤ. Κιάτου και από όλη την Κορίνθια.
    Κάποια ενίσχυση που ήρθε αναλώθηκε για τη φύλαξη λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο του  6ο Σ Π Κορίνθου.
Παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας για την επαρκή στελέχωση του Α.Τ. Κιάτου και όχι μόνο, (ήδη είμαστε στο ¨και πέντε¨ και όχι στο ¨παρά πέντε¨) πριν η κατάσταση χαθεί από κάθε έλεγχο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
          Ο Πρόεδρος
      Νικολάου Νικόλαος