Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Σικυωνίων

Λαϊκή Συσπείρωση Σικυωνίων
               
Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Σικυωνίων καταδικάζουμε την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ,που ανερυθρίαστα αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά δικαστικής απόφασης που δικαιώνει εργαζόμενους στο Δήμο Σικυωνίων. 
Αν μη τι άλλο,αυτή η πολιτική στάση δείχνει πως τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και προσωπικά ο δήμαρχος,Σπύρος Σταματόπουλος,αντιλαμβάνονται το δικαίωμα στην εργασία ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας...
Μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και εκτός από τα στοιχεία  κοινωνικής αναλγησία και βαρβαρότητας που καταδεικνύουν...διαφαίνεται και ο ρόλος του στυγνού εργοδότη που έχει επιλέξει να υπηρετεί η τοπική διοίκηση κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα.
Με πρόσχημα την  à la carte γνωµοδοτική τεχνική του "δημοτικού" δικηγόρου Βασίλη Τσατσάνη επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την φοβερή υποκρισία τους γύρω από τα προγράμματα Stage,που όλοι πλέον παραδέχονται πως αξιοποίησαν πελατειακά νέους κυρίως ανθρώπους που είχαν ανάγκη για δουλειά και με το πρόσχημα της εργασιακής εμπειρίας τους χρησιμοποίησαν σαν φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, με μισθούς πείνας και χωρίς πλήρη δικαιώματα,χωρίς ασφάλιση,μετατρέποντας τους σε ομήρους...
Ο τρόπος και ο χρόνος πρόσληψης των συγκεκριμένων εργαζομένων σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει, ηθικά και πολιτικά, στην σημερινή δημοτική αρχή να αρνείται να πληρώσει δεδουλευμένα, με πρόσχημα τις "δικονομικές αλχημείες" που εμπεριέχει η - σε διατεταγμένη υπηρεσία -γνωμοδοτική πρόταση του δικηγόρου.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που εξαρχής αποτέλεσαν και στο Δήμο Σικυωνίων «εργαλείο»  για εργασιακή και πολιτική ομηρία,αφού υπό την πίεση της εργασιακής περιπλάνησης και ανεργίας εξαναγκάσθηκαν αρχικά να δεχθούν τους άθλιους εργασιακούς όρους των προγραμμάτων stage,στην συνέχεια με σιωπηρώς ορισμένη διάρκεια χρόνου εργασίας,που προκύπτει από το είδος και τη φύση της εργασίας τους,εργάσθηκαν για ικανό διάστημα και όχι για λίγες μόνο ημέρες, χωρίς εναντίωση του εργοδότη (Δήμος Σικυωνίων) αλλά με τη συγκατάθεσή του. 
Διευκρινίζεται ότι για την σιωπηρή ανανέωση της σύμβασης απαιτείται όχι μόνο η παροχή εργασίας χωρίς εναντίωση του εργοδότη, αλλά η εργασία να παρέχεται με τους ίδιους όρους (προγράμματα Stage). 
Εάν παρέχεται με διαφορετικούς όρους (όπως στην περίπτωση των συγκεκριμένων εργαζόμενων) και γίνεται αποδεκτή από τον εργοδότη(όπως  σιωπηρώς έγινε από τον Δήμο Σικυωνίων), τότε πρόκειται για νέα σύμβαση εργασίας που μετατρέπεται  σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. 
Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σικυωνίων είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών,με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και όχι η συνέχιση των δουλεμπορικών μορφών απασχόλησης με ΜΚΟ ,ΚΟΙΝΣΕΠ και ότι ήθελε προκύψει για την κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Για το Δήμο Σικυωνίων η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη.

Απαιτούμε το συγκεκριμένο ζήτημα να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων,το οποίο οφείλει πολιτικά και όχι δικολαβίστικα...να αποδεχθεί τις υποχρεώσεις του Δήμου Σικυωνίων προς τους εργαζόμενους.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σικυωνίων
                       Βασίλης Νανόπουλος