Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Δ. Ραψωματιώτης : Να «εκμεταλλευτούν» τους επαγγελματίες στην όποια διαχείριση των απορριμάτων

Διαχείριση Απορριμμάτων Πελοποννήσου:Προϋπόθεση η συμμετοχή των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της Πελοποννήσου, στην υλοποίηση.

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία, αυτό δείχνει ότι δεν προσπαθούμε πλέον να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί (βλέπε ΧΑΔΑ, βουνά, ποτάμια κτλ) αλλά να το αναδείξουμε και να βρούμε λύση.
Ως προς την λύση υπάρχουν πολλές απόψεις, επίσης υπάρχει η πολιτική, τα συμφέροντα και οι τακτικισμοί.
Φυσικά, έχω άποψη ως προς τη λύση, αλλά δεν νομίζω ότι τώρα θα βοηθούσε να το συζητήσουμε.
Αυτό που λέω είναι ότι «η όποια νόμιμη λύση επιλεγεί και πραγματοποιηθεί, θα είναι πολύ καλύτερη από αυτό που γίνεται τώρα».
Θέλω να εστιάσω όμως σε ένα άλλο σημείο, το σημείο της υλοποίησης, πέρα από το πώς και το που, υπάρχει και το με ποιους!
Τώρα πιστεύω ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τί ρόλο θα παίξουν και που θα βρεθούν στον σχεδιασμό οι τοπικές δυνάμεις. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της περιφέρειας, που άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με την διαχείριση των αποβλήτων, θα είναι μέσα στον σχεδιασμό;
Ζητάω λοιπόν από την περιφέρεια και ιδιαίτερα από τον ίδιο τον Κο Περιφερειάρχη, από τους Δημάρχους του Νομού μας, αλλά και όλης της περιφέρειας, να «εκμεταλλευτούν» και να χρησιμοποιήσουν τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της περιφέρειας για την υλοποίηση, της όποιας διαχείρισης επιλεγεί, στην προσωρινή αλλά και στην μόνιμη λύση.
Ζητάω από τα κόμματα και τους πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής και γενικά απ όλους όσους έμμεσα ή άμεσα εμπλέκονται, είτε είναι στην συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, να συμφωνήσουμε όλοι μαζί, τουλάχιστον σε αυτό:
Όλοι μαζί να βάλουν σαν προϋπόθεση σε κάθε επίπεδο, την συμμετοχή των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της Πελοποννήσου, στην όποια διαχείριση των αποβλήτων μας.
Είναι πολλαπλά τα θετικά αποτελέσματα αν γίνει αυτό.
Πρώτα θα πρέπει να αρχίσουμε να βρίσκουμε σαν κοινωνία αυτά που μας ενώνουν, μετά έχει να κάνει με το αποτέλεσμα και το κόστος της υλοποίησης που μόνο με τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις που με όρεξη, με φιλότιμο και με πολύ δουλειά, μπορούν να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ζητάω από τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της περιφέρειας, που μπορούν να εμπλέκονται, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με έναν καλό σχεδιασμό και συντονισμό, να κάνουμε το πρόβλημα ευκαιρία και έτσι να κρατήσουμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας , όλη αυτήν την υπεραξία που θα πρέπει να δημιουργηθεί.
Ζητάω από τα Επιμελητήρια σε κάθε Νομό, να καλέσουν όλα τα μέλη τους, που μπορεί να εμπλέκονται, ώστε να συντονιστεί αυτή η προσπάθεια πρώτα στον κάθε Νομό και στην συνέχεια από τον κύριο Περιφερειάρχη να καλέσει σύσκεψη εργασίας με τους επιχειρηματίες της περιφέρειας, έτσι ώστε να γίνει πράξη η πρότασή μου αυτή.

Ραψωματιώτης Δημήτρης
Επιχειρηματίας, στο χώρο της Ανακύκλωσης και της Διαχείρισης των Αποβλήτων
Κόρινθος 3-9-2013

Ακόμη και σήμερα βρισκόμαστε στην ίδια θέση, όμως με αρκετούς νέους Δημάρχους, νέα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, νέους βουλευτές και νέα κυβέρνηση, άρα είναι επίκαιρο, την ίδια πρόταση να την απευθύνω εκ νέου, περιμένοντας πρωτοβουλίες.
Είμαι στη διάθεση όλων.
Προτάσεις υπάρχουν και ήδη υλοποιούνται λύσεις.
Η συνεργασία όλων θα φέρει το σωστό αποτέλεσμα.

Ραψωματιώτης Δημήτρης
02.02.2015