Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Μυρίζουν» εκλογές... τα απαντητικά e-mail της τρόικας !

Ξημερώματα έφτασε το απαντητικό e-mail της τρόικας προς την κυβέρνηση, στο υπουργείο Οικονομικών.
Βούλτεψη: Ο υπουργός Οικονομικών δεν άνοιξε ακόμη το e-mail... Το περιεχόμενο του e-mail που εστάλη από την τρόικα τα ξημερώματα της Τετάρτης αμφισβήτησε η Σοφία Βούλτεψη.Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντ1, η κυβερνητική εκπρόσωπος διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ορισμένοι δημοσιογράφοι να γνωρίζουν το περιεχόμενο της απάντησης των εκπροσώπων των δανειστών, τη στιγμή που το e-mail, δεν έχει ανοίξει ούτε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών !Η κ. Βούλτεψη εκτίμησε ότι τελικά η τρόικα θα συμφωνήσει διότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις, ενώ κατηγόρησε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις. "Αν φωνάζατε στην αντιπολίτευση όπως φωνάζετε σ' εμένα" θα είχε κλείσει η συμφωνία και θα πηγαίναμε για Χριστούγεννα", είπε η κ. Βούλτεψη απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπαδάκη. 
Το δικό του μήνυμα μέσω του λογαριασμού στο twitter, αναφορικά με το απαντητικό e-mail της τρόικας, με το οποίο οι δανειστές ζητούν περισσότερες διευκρινήσεις από την κυβέρνηση, έστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.  "Μετά το μέιλ, θα έλθει και η Τρόικα. Νέα μέτρα, παράταση και νέο Μηνημόνιο, με ΔΝΤ κ άλλο όνομα. Η διαφορά τους είναι, ότι η τρόικα δεν έχει εκλογές", σημείωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής. 
Και στο υπουργείο Εργασίας έφτασε νεο e-mail, που ζητά απόλυτη ποσοτικοποίηση των μέτρων. 
Με τα e-mail οι "δανειστές", μέσω των εκπροσώπων τους, ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις στις προτάσεις και τις εισηγήσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να επιστρέψει η τρόικα πριν το τέλος της εβδομάδας.Με την κίνηση αυτή  φαίνεται να μην είναι εφικτή η συμφωνία για την αξιολόγηση και την «επόμενη μέρα» έως το τέλος Δεκεμβρίου όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, θεωρώντας ως επιζήμια τα σενάρια για παράταση της διαπραγμάτευσης τον Ιανουάριο.