Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ανακυκλώνουμε σωστά!

Ecorap AE
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ορισμένες φορές, στην προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι καλό για εμάς, τους δικούς μας ή ακόμα για την κοινωνία και το περιβάλλον που ζούμε, υποπίπτουμε σε λάθη, που έχουν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Αναφορικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων-υλικών, οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε στην καθημερινότητά μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κατέχοντας πλήρη γνώση για το πως να ανακυκλώνουμε.

Αν δεν ανακυκλώνουμε σωστά, θέτουμε σε κίνδυνο όχι μόνο το σκοπό της ανακύκλωσης, αλλά και την υγεία των ανθρώπων, που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα.

Με αφορμή τις γιορτές που πλησιάζουν, και σίγουρα θα έχουμε πολλές συσκευασίες να ανακυκλώσουμε, ακολουθούν ορισμένα «tips» για τη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή της ανακύκλωσης:
  • Διαχωρίζουμε καθημερινά τις συσκευασίες
  • Αδειάζουμε τις συσκευασίες από τα υπολείμματα πριν την ανακύκλωση
  • Διπλώνουμε/συμπιέζουμε τα χαρτοκιβώτια
  • Πετάμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες χύμα στους μπλε κάδους
  • Κλείνουμε τους μπλε κάδους, προστατεύοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από βροχή
  • Προσέχουμε να αποφεύγουμε ρίψη υλικών στους μπλε κάδους που δεν ανακυκλώνονται ή που είναι επικίνδυνα, όπως σπασμένα γυαλιά, βιοδιασπώμενες σακούλες, αφρολέξ
Σημασία δεν έχει μόνο να κάνουμε κάτι καλό, αλλά και να το κάνουμε με το σωστό τρόπο!

Η ECORAP Α.Ε. των αδερφών Ραψωματιώτη, με έδρα το Μπολάτι Κορινθίας, μέσα από τη σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/EcorapAE, τα δελτία τύπου και τις ενημερωτικές δράσεις της, παρέχει καθημερινά συμβουλές, ενημερώνει και λύνει τις απορίες σας, για το πως οφείλουμε να ανακυκλώνουμε με σωστό τρόπο!

Αναστασία Σκαρμούτσου
Rap media
Executive Assistant