Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Τ.Σ. Κορινθίας της ΚΝΕ ενάντια στην ποινική δίωξη μαθητή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΑΘΗΤΗ
Το Τομεακό Συμβούλιο Κορινθίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική ποινική δίωξη του προέδρου του 15μελούς του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου και μέλους της ΚΝΕ. 
 Ο μαθητής διώκεται έπειτα από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Βασίλειου Σαμαρά, επειδή συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του σχολείου του, έπειτα από ομόφωνη απόφαση μαζικής γενικής συνέλευσης των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου που δεν αποδέχτηκαν την «τιμωρία» του Υπουργείου Παιδείας να κάνουν μάθημα μέσα στις γιορτές του Πάσχα.
Το "έγκλημά" τους είναι ότι παλεύουν και διεκδικούν την αντιμετώπιση των φαινομένων υποσιτισμού μαθητών με την παροχή ενός γεύματος ημερησίως. Την αλλαγή του λέβητα πετρελαίου για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης της σχολικής μονάδας. Την αποκατάσταση φθορών στο κτίριο του σχολείου, να μην καταργηθούν οι ειδικότητες του ΕΠΑΛ. Τη  δωρεάν μεταφορά των μαθητών η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από φτωχές λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της μετακίνησης. Τον έγκαιρο διορισμό καθηγητών και τοποθέτησή τους στο σχολείο ώστε να μη χάνονται ώρες διδασκαλίας από την έλλειψή τους. Την έγκαιρη διανομή των βιβλίων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Μας θέλουν γονατιστούς, να μην αντιδρούμε στην πολιτική που μας κλέβει το βιβλίο από το χέρι και μας στέλνει στην ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά. Για αυτό ενισχύουν τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Αυτοί που δικάζουν σήμερα τους μαθητές είναι οι ίδιοι που στέλνουν τα ΜΑΤ ενάντια σε εργάτες, επιστρατεύουν απεργούς, καταργούν το άσυλο και χτυπάνε τους αγώνες των φοιτητών.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Καλούμε τους μαθητές, τα 5μελή και 15μελή τους συμβούλια, όλο το λαό της Κορινθίας να καταδικάσουν τις αυταρχικές ενέργειες, την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή, να στηρίξει το δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε συνολικά τους μαθητές μέσα από συλλογικές διαδικασίες και δράση, σε συντονισμό με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να μην αποδεχτούν τον αυταρχισμό, να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη ζωή που τους αξίζει.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη του συντρόφου μας  και κάθε άλλου  μαθητή που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική που μας θέλει δούλους του 21ου αιώνα.