Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κορινθίας : Συνεχίζουμε με απεργία στις 27 Νοέμβρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι
Έχουμε αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση. Οι παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους, θα γίνεται με διαβάθμιση και ανάλογα με τα ένσημα. Δηλαδή ο ασφαλισμένος θα ¨αγοράζει¨ υπηρεσίες υγείας από το Ταμείο του ανάλογα με τις εισφορές (ένσημα) που θα έχει καταβάλει σε ετήσια βάση, καθαρά ¨ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια¨ στην κάλυψη των ασφαλισμένων από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία.  Αυτή η λογική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους άνεργους και τους ωρομίσθιους που δεν θα έχουν πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση  να ¨επαιτούν¨ παροχές υγείας από φιλανθρωπικές οργανώσεις ή κάποιες ΜΚΟ, οδηγεί στην προετοιμασία για πλήρη απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές, και η υγεία θα είναι πλέον ατομική μας ευθύνη. 
Παράλληλα με το κτύπημα  συγκυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας στον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ¨τρέχουν¨  συνεχείς εξελίξεις  και στο ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής αργίας.
Το εμπορικό κεφάλαιο απαιτεί από τους εργαζόμενους να υποστούμε περαιτέρω μειώσεις μισθών, όταν τα κλαδικά σωματεία στο εμπόριο ζητούν υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, σταθερή και μόνιμη δουλειά, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
Η εργοδοσία θεωρώντας δυσβάσταχτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας απαντά με ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς μας.
Από  τα αντιλαικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την συγκυβέρνηση, με τις οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης, ο νομός μας έχει πληγεί και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. 
  • Έχουμε αρκετές απολύσεις στο S/M Carrefour-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, και στο LIDL. Mειώσεις μισθών στα περισσότερα πολυκαταστήματα και S/M και επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με 4ωρα .
  •  Οι συνθήκες εργασίας, όπως και στους περισσότερους χώρους δουλειάς, είναι ιδιαίτερα σκληρές. 
  • Οι απειλές και η τρομοκρατία είναι καθημερινό φαινόμενο.  
  • Στα καταστήματα υπάρχει λιγότερο προσωπικό από αυτό που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να εντατικοποιείται η δουλειά στο έπακρο. 
  • Εφαρμογή της εθνικής γενικής σύμβασης εις βάρος της κλαδικής. 
  • Η μεταφορά των εργαζομένων σε μεγάλες αλυσίδες Super Market από το ένα κατάστημα στο άλλο για να καλυφτούν τυχόν κενά και για να υπερασπιστούν καλύτερα τα κέρδη τους , είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. 
  • Πολλοί νέοι εργαζόμενοι εργάζονται ανασφάλιστοι και ούτε λόγος για δικαιώματα όπως η άδεια και τα ρεπό. 
  • Ετοιμάζονται άλλες 30 καινούργιες απολύσεις στη FULGOR.  
  • Στη ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και απληρωσιάς και μερικοί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση της εργασίας τους. 
  •  Οι εργαζόμενοι στο ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'' ζουν με την ανασφάλεια αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν μετά το τέλος του χρόνου.

     Συνάδελφοι  μην τους αφήσουμε να μας κλέβουν τη ζωή. Ότι κερδίθηκε παλιότερα κερδίθηκε μέσα από θυσίες και σκληρούς ταξικούς-αιματηρούς αγώνες. 
ΜΗΝ πιστεύεις στον οποιοδήποτε σου λέει ότι θα σε σώσει χωρίς τη δική σου συμβολή. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΙΣ 11Π.Μ. ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Για το Δ.Σ.
                       Η πρόεδρος                                                              Η γραμματέας
           Φρόσω Τσαρμπού                                                            Ρεγγίνα Αντωνέλλου