Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση αλληλεγγύης, την Κυριακή 23 Νοέμβρη,από το ΠΑ.Μ.Ε Κορινθίας

                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης, την Κυριακή 23/11/14 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 12:00 το μεσημέρι.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Γενικής Καλωδίων που εδώ και μήνες είναι απλήρωτοι και αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανάκαμψη και το τέλος των μνημονίων, η αντεργατική πολιτική, που εφαρμόζεται σ' όλες τις χώρες με ή χωρίς μνημόνιο, συνεχίζεται αμείωτη.
Είπαν ότι θα μοίραζαν «πλεονάσματα» στους εργαζόμενους. Αλλά στους μόνους που μοίρασαν - έναν πακτωλό που ξεπερνά τα 250 δισ. ευρώ - ήταν στους τραπεζίτες. Είπαν ότι θα έφερναν το φως από την άκρη του τούνελ. Αλλά το μόνο που έφεραν ήταν το σκοτάδι, ήταν τα χαράτσια της ΔΕΗ, ήταν οι διακοπές ρεύματος σε πάνω από 1.000 οικογένειες κάθε μέρα, όπως συμβαίνει και στο νομό μας στις εργατικές κατοικίες, στις εργατογειτονιές της Κορίνθου, του Κιάτου, των Αγ. Θεοδώρων. Είπαν πως με την πολιτική τους ήθελαν να εξασφαλίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Αλλά έριξαν τους μισθούς στα Τάρταρα των 400 – 500 ευρώ και τις συντάξεις στον Καιάδα των 200- 300 ευρώ. Στην Ελλάδα των άστεγων και των μαγκαλιών οι «Κροίσοι» αυξήθηκαν από 9 σε 11 και η περιουσία τους από τα 16 δισ. δολάρια στα 18 δισ. Δολάρια. Την ίδια στιγμή οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στη Γενική Καλωδίων να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Να ορθώσουν το ανάστημά τους στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της.
Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Γενικής Καλωδίων από όλους τους εργαζόμενους του νομού είναι το πιο ισχυρό όπλο για να αντέξουν την επίθεση της εργοδοσίας και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο, τα σωματεία, κάθε συνδικαλιστή που σέβεται το ρόλο του, να δείξει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του
  • Στην Κόρινθο συλλογή τροφίμων και χρημάτων από την Τρίτη 18/11/14 και κάθε μέρα στα γραφεία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας που βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, 6:00 – 8:00 μμ.
  • Στο Κιάτο από την Τετάρτη 19/11/14 στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου 10:00-12:00 πμ. & 6:00-7:00 μμ.
  • Στους Αγ. Θεοδώρους στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Χ. Νικολάου 11) 5:30-8:00 μμ. 
  • Συλλογή τροφίμων και χρημάτων θα γίνει και την Κυριακή 23/11/14 στο χώρο της εκδήλωσης.
ΟΛΟΙ στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους της Γενικής Καλωδίων, την Κυριακή 23/11/14 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 12:00 το μεσημέρι.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27/11
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΙΣ 11:00