Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Νίκος Πατσαρίνος : Προβλήματα και πελατειακές σχέσεις στην λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προβλήματα και πελατειακές σχέσεις στην λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ολοκληρώσαμε τις πρώτες 5 συνεδριάσεις, αυτόν τον μήνα, της Οικονομικής Επιτροπής και βγαίνουν ήδη τα πρώτα συμπεράσματα.
  1. Η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει χωρίς να απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά, γεγονός που ζήτησε όλη η αντιπολίτευση και ελπίζουμε να γίνει.
  2. Ενώ συνεδριάζει τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, έρχονται πολλά θέματα προ ημερησίας διάταξης μ’ αποτέλεσμα να έχουμε λειψή δυνατότητα ουσιαστικής ενημέρωσης και συμμετοχής.
  3. Η επιλογή των δικηγόρων, που συνεργάζονται για υποθέσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας, γίνεται κατά το δοκούν, διαμορφώνοντας πελατειακές σχέσεις. Ζητήσαμε ν’ απευθυνθεί η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής σ’ όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους ανά νομό και να μας δοθεί κατάλογος ενδιαφερομένων όπου θα γίνεται κυκλικά η αξιοποίησή τους.
  4. Γίνονται αρκετές επιλεκτικές συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων με τοπικούς συλλόγους όπου χρηματοδοτούνται οι δράσεις τους από την Περιφέρεια. Έτσι συντηρούνται οι πελατειακές σχέσεις, οι σπατάλες και η αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων. Χαρακτηριστικά ν’ αναφέρουμε την εκδήλωση για την προώθηση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων με το ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Costa Navarino όπου δεν προσκλήθηκε η αντιπολίτευση και υπήρχε είσοδος με 300 €, με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Έλληνες παραγωγοί! Ακόμα υπήρξαν χρηματοδοτήσεις συλλόγων που έφθαναν μέχρι το ύψος των 6.000 €. Ζητήσαμε να γινόμαστε γνώστες όλων των αιτημάτων των τοπικών συλλόγων και φορέων και να υπάρξει μια ιεράρχηση στόχων και δράσεων.
  5. Η υποχρέωση της Περιφέρειας να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης έχει γίνει «λάστιχο» και καλύπτονται κατ’ επιλογή έως και μόνιμες ανάγκες σχολείων. Απαιτείται η αυστηρή τήρηση του νόμου ίδια για όλους. Σε διαφορετική περίπτωση έκτακτης οξυμμένης ανάγκης, αυτή πρέπει να γίνεται αμέσως γνωστή και ν’ αντιμετωπίζεται μέσα από συλλογικές δημοκρατικές, διαδικασίες και αποφάσεις.
Συμμετέχουμε στην οικονομική επιτροπή και δίνουμε αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας και της Περιφέρειας με κριτήρια διαφανή, δημοκρατικά, λογικά και δίκαια.
Ας μην προκαλούμε άλλο τους συνανθρώπους μας που μάχονται να επιβιώσουν.

27 Οκτωβρίου 2014
Νίκος Πατσαρίνος
Περιφερειακός Σύμβουλος
του Συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα»

Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής