Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ 7Μ.Μ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
(ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να προετοιμαστούν για νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Η επίθεση αφορά τους πάντες!
Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμα μας!
Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας.
Αγώνες επιθετικοί, μαζικοί, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι!
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.
Αν η επίθεση τους προχωρήσει όπως έχουν σκοπό ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας.
Αν θα δεχτούμε να γίνουμε πρόβατα προς σφαγή ή θα αντισταθούμε.
Να τους τρομάξουμε με την ενότητα μας.Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση!
Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους!
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Πριν απ’ όλα χωράει τον άνεργο που οδηγείται στην εξαθλίωση και αντί για αξιοπρέπεια και δουλειά λαμβάνει υποσχέσεις και 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες, τον άνεργο που μένει εκτός επιδότησης για χρόνια, τον άνεργο των 360 ευρώ. Χωράει τον εργαζόμενο των 586 και των 511 ευρώ, τον εργαζόμενο που είδε τον μισθό του να κάνει φτερά, τον εργαζόμενο που δεν πληρώνεται κανονικά.
Χωράει τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να εργαστεί σε συνθήκες μαύρης εργασίας χωρίς ένσημα, τον εργαζόμενο που παίζει τη ζωή του κορώνα-γράμματα και δουλεύει χωρίς μέτρα ασφαλείας επειδή αυτά "κοστίζουν", τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να "συμφωνήσει" να δουλεύει οκτώ ώρες και να πληρώνεται τις δύο, τον εργαζόμενο που πιάνει δουλειά για ένα μήνα και μένει "όμηρος" μήπως και του ανανεώσουν τη σύμβαση. Χωράει τον συνταξιούχο που καταδικάζεται να ζήσει με ένα ξεροκόμματο, τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να δουλεύει μέχρι να πεθάνει.
Ο νομός μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε ήδη απολύσεις από το Carrefour-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ετοιμάζονται άλλες 30 καινούργιες απολύσεις στη FULGOR. Στη ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και απληρωσιάς.  Οι εργαζόμενοι στο ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ'' ζουν με την ανασφάλεια αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν μετά το τέλος του χρόνου. Στο πολυκατάστημα JUMBO επικρατούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με 4ωρα και εποχιακή εργασία. Η μεταφορά των εργαζομένων σε μεγάλες αλυσίδες Super Market απο το ένα κατάστημα στο άλλο για να καλύφτούν τυχόν κενά είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο.
Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική-καταιγιστική-ενωτική-ταξική απάντηση.
Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να  πάρουμε  την  υπόθεση  στα  χέρια  μας.
Η απάντηση μας να κορυφωθεί με μεγάλο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12π.μ.

Για το Δ.Σ.

   Η πρόεδρος : Φρόσω Τσαρμπού                  Η Γραμματέας : Ρεγγίνα Αντωνέλλου