Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Μετωπική Δ. Κουτσούμπα κατά ΣΥΡΙΖΑ από το φεστιβάλ της ΚΝΕ

Δριμεία επίθεση στον  ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το 40 Φεστιβάλ του ΚΚΕ το βράδυ του Σαββάτου κάνοντας λόγο για κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης με αφορμή τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Ο κ. Κουτσούμπας αρχικά αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ που διεξάγεται από το 1975 και συνεχίζει και σήμερα επίκαιρο, όπως είπε και χωρίς να είναι υποταγμένο στη μόδα που επιβάλλει το σύστημα.
«Στο ίδιο έργο θεατές»
Ωστόσο αναφερόμενος στο σήμερα ο κ. Κουτσούμπας είπε πως τις τελευταίες ημέρες «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» αναφερόμενος στην κάλπικη, όπως τόνισε, αντιπαράθεση ανάμεσα στη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, «που σπέρνουν νέες αυταπάτες και βάζουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση, στο άνοιγμα του δρόμου για πραγματικές ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού».
Ακόμη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πορεία διαμόρφωσης του σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας σε αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να ηγηθεί ή να στηρίξει αγώνες για την υπεράσπιση μισθών.
«Είτε εφαρμοστεί η συνταγή του μείγματος διαχείρισης αλά Σαμαρά, είτε εφαρμοστεί το μείγμα διαχείρισης αλά Τσίπρα δεν πρόκειται να υπάρξει αισθητή αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο του λαού» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.
«Επικίνδυνο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο επικεφαλής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από τη ΔΕΘ σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως πίσω από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα «ανάκτησης της εργασίας» του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται μόνο επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων και ασκούν νέες πρόσθετες πιέσεις σε όσους εργάζονται σήμερα.
«Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει τη «ριζοσπαστική» λύση και ως τέτοια μας την πλασάρει: Να επιδοτήσει τους φτωχούς με 1 έως 2 ευρώ τη μέρα για κουπόνια φαγητού» είπε.
Ακόμη υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακουμπήσει τους έμμεσους φόρους, ενώ χαρακτήρισε κοροϊδία τις τοποθετήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
«Προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν φιλολαϊκό μέτρο την καταβολή του 1/3 του διαθέσιμου εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων στις τράπεζες. Όμως, μοναδικός κερδισμένος από μια τέτοια ρύθμιση θα είναι οι τραπεζικοί όμιλοι που θα δουν ζεστό χρήμα να ρέει στα ταμεία τους» είπε.
Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε την κριτική του λέγοντας πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο καθώς προσπαθεί να βάλει οριστική «ταφόπλακα» σε ό,τι ριζοσπαστικό υπάρχει χαρακτηρίζοντας αποκαλυπτική τη δήλωση του κ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας:
«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό στους Ευρωπαίους είναι πως μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν είναι μια απειλή για την Ευρώπη, αλλά μια πρόκληση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο κοινό μας πρόβλημα» ήταν το απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα που ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας πως «το κοινό τους πρόβλημα είναι η ανάκαμψη των κερδών τους και γι' αυτό τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε. Δεν περιοδεύει τυχαία, άλλωστε, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στα διάφορα σαλόνια κλειστών και ανοικτών συνάμα θυρών της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας».
Άνοιγμα προς  τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ
Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτική λύσης και έκανε άνοιγμα σε όσους έχουν «τις ίδιες αγωνίες τις ίδιες αγωνίες και οράματα, άσχετα αν παλιά ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή όποιο άλλο κόμμα».
Επίσης κάλεσε για μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητηρίο της 1ης Νοέμβριου στο Σύνταγμα επισημαίνοντας πως την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ.
Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί την πιο σίγουρη εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή.