Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η διοίκηση του Ε.Κ. Κορίνθου καταγγέλλει  ότι, η  Κυβέρνηση υποταγμένη , μέσω της μνημονιακής πολιτικής στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, συνεχίζει το δρομολόγιο της καταστροφής της Εθνικής μας περιουσίας.
Μέγα σταθμός το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής και στρατηγικής σημασίας επιχείρησης για τη χώρας.
Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μόνο ασύμφορη οικονομικά, αλλά και καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.
Όπου η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας πέρασε στα χέρια των ιδιωτών είχαμε τεράστιες αυξήσεις και συγκεκριμένα : Νορβηγία 89%%, Τσεχία 84%, Σουηδία 71%, Ουγγαρία 64%, Δανία 64%%, Ολλανδία 49%, Φιλανδία 36%%, Πολωνία 33%.
Για εμάς, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο, θα πρέπει να είναι πάντα σε προσιτές τιμές, ώστε να μπορεί να το απολαμβάνει και ο ποιο φτωχός καταναλωτής. Ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό με πολλές παραμέτρους, κοινωνική, αναπτυξιακή, εθνική και δεν πρέπει να προσφέρεται για κερδοσκοπία!!!!
Η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμοποίηση να ιδιωτικοποίηση τον όμιλο της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αξιολογώντας και αναλύοντας τις εξελίξεις συνεδρίασε και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
  • 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την κατάθεση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.
  • Διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη την επικράτεια όπου υπάρχουν ενεργειακά κέντρα.
  • Κάλεσμα όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΜΠΟΡΙΑ στις μονάδες παραγωγής της ηπειρωτικής χώρας και την ΑΣΠ Νησιών για προετοιμασία και επαγρύπνηση.
  • Κάλεσμα στους φορείς των ενεργειακών περιοχών για συντονισμό της δράσης.
Το ΕΚ Κορίνθου στηρίζει  με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ και καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ».