Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων μικρών αγοριών από τον ισραηλινό στρατό

Τα τέσσερα αγόρια Μπακρ ήταν ξαδέρφια, παιδιά των ψαράδων της Γάζας  οι οποίοι τους είπαν να  μείνουν στο σπίτι και ιδιαίτερα μακριά από την παραλία. Αλλά κλεισμένα για εννέα ημέρες κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών, τα παιδιά αψήφησαν τους γονείς τους και βγήκαν το απόγευμα της Τετάρτης, για να παίξουν ποδόσφαιρο.
Όπως έπαιζαν στην προβλήτα αργά το απόγευμα  μια έκρηξη ακούστηκε. Το ένα αγόρι σκοτώθηκε ακαριαία. Τα άλλα έτρεξαν. Υπήρχε μια δεύτερη έκρηξη, και τρία πτώματα έπεσαν την άμμο. Το ένα βρέθηκε απανθρακωμένο, στο άλλο έλειπε ένα πόδι   ένα άλλο  ακίνητο με άθικτα τα σγουρά μαλλιά του, τα πόδια του  σε αφύσικες γωνίες.
Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε αργότερα ότι είχε χτυπήσει το σημείο, επειδή, όπως είπε, είχε ως στόχο μαχητές της Χαμάς, και ονόμασε τους θανάτους των παιδιών "μια τραγική συνέπεια."
Τα τέσσερα νεκρά αγόρια είναι η απόδειξη για το πώς οι ισραηλινές εναέριες επιθέσεις στη Γάζα οδηγούν αναπόφευκτα στο θάνατο αθώων ανθρώπων σε αυτή την κατάμεστη, φτωχή λωρίδα γης κατά μήκος της Μεσογείου. Βγήκαν έξω επειδή ήταν  παιδιά που απλά ήθελαν να παίξουν στην αγαπημένη τους παραλία, κοντά στο λιμανάκι όπου οι  οικογένειές τους έχουν τις βάρκες τους.
Τα ονόματα των τεσσάρων παιδιών είναι:
  • Μοχάμεντ Μπακρ, 11 ετών
  • Ζαχαρίας Μπακρ, 10 ετών
  • Ισμαήλ Μπακρ, 9 ετών
  • Άχεντ Μπακρ, 7 ετών
 Φωτογραφίες ξένων δημοσιογράφων που βρίσκονταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή στο σημείο, αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για "παράπλευρη απώλεια" αλλά για εν ψυχρώ δολοφονία από τον ισραηλινό στρατό, αφού ο βομβαρδισμός δεν σταματάει στην πρώτη οδίδα που χτυπάει την παραλία αλλά συνεχίζεται με στόχο κατευθείαν πάνω στα μικρά παιδιά που προσπαθούν να ξεφύγουν: