Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Κατασκήνωση και εκδηλώσεις για τη «Μάχη της σοδειάς»

 Διήμερη κατασκήνωση και εκδηλώσεις στη Στυμφαλία οργανώνουν αύριο Σάββατο και την Κυριακή 13 Ιούλη τα Τομεακά Συμβούλια Κορινθίας και Αργολίδας της ΚΝΕ, με αφορμή την 70ή επέτειο για τη «Μάχη της σοδειάς» που έγινε στην περιοχή στις 2 Ιούλη του 1944.
Η μάχη της σοδειάς ήταν μια μάχη του ΕΛΑΣ ενάντια στο Γερμανό κατακτητή, που σκοπό είχε είτε να αρπάξει, είτε να κάψει τις σοδειές των αγροτών, ώστε να δυσχεράνει τον εφοδιασμό του πληθυσμού και του ΕΛΑΣ. 
Από αντίστοιχες εκδηλώσεις 
που έγιναν 
πρόπερσι στη Στυμφαλία
Μάχες της σοδειάς διεξήχθησαν σε όλη την Ελλάδα. Το πιο σημαντικό μέτωπο της Πελοποννήσου ήταν αυτό της Στυμφαλίας, όπου έδρασαν τα τμήματα του 6ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Αργολιδοκορινθίας.
Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο, 12 Ιούλη:
-- 18.30 άφιξη στις πηγές κάτω από το χωριό Κεφαλάρι και στήσιμο σκηνών.
-- 20.30 διάφορες δραστηριότητες, μουσική, προβολές κ.ά.
Κυριακή, 13 Ιούλη:
-- 8.00 πρωινό
-- 8.30 περίπατος
-- 11.00 συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου (κάτω από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Στυμφαλίας) - Περιγραφή της μάχης από την Γ. Μαρνέζη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Κορινθίας της ΚΝΕ.
-- 12.30 επιστροφή στην κατασκήνωση και ομιλία από τον Δ. Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Η μάχη της Στυμφαλίας - Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι - Το πρόγραμμα του ΚΚΕ».
-- 13.30 Γλέντι.
Τα λεωφορεία για τις εκδηλώσεις της Κυριακής θα αναχωρήσουν: στις 8 π.μ. από τους Αγ. Θεοδώρους, στις 8.30 π.μ. από το Λουτράκι, στις 9 π.μ. από την Κόρινθο και στις 9.30 π.μ. από το Κιάτο.