Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΚΙΑΤΟ 16/6/2014                                

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ TOY ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σικυωνίων και με στελέχη της δημοτικής αρχής πραγματοποίησε το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια επαφών που έχει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, με όλους τους φορείς του Δήμου, με σκοπό την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της περιοχής. Τέθηκαν θέματα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την λειτουργία της πόλης την καλοκαιρινή περίοδο. Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έθεσε στον Δήμο όλα τα προβλήματα που υφίστανται και διεκδίκησε άμεσες παρεμβάσεις για να δοθούν οι σωστές λύσεις.
Επιγραμματικά τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
  • Έργα στην Π.Ε.Ο. Ζητήθηκε η ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων των καταστημάτων. Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε την έκδοση ανακοίνωσης προς τους παρόδιους που να τους γνωστοποιεί πότε θα γίνουν έργα μπροστά στο κατάστημά τους και τον χρόνο που θα διαρκέσουν.
  • Λιμάνι Κιάτου. Είναι επιβεβλημένη η επαναδιαγράμμιση του λιμανιού έτσι ώστε να μεγαλώσει ο χώρος στάθμευσης, η άμεση απομάκρυνση των μεγάλων οχημάτων και η καθαριότητα του χώρου.
  • Η έξαρση της εγκληματικότητας στην πόλη μας και η αντιμετώπισή της, καθώς και η απομάκρυνση των ιδιαιτέρων ομάδων πληθυσμού που έχουν κατακλύσει την Αγορά και που δημιουργούν προβλήματα με την παρενόχληση σε επισκέπτες και καταστήματα.
  • Η καθαριότητα στην πόλη – η αντιμετώπιση της αφισορύπανσης. Η αναγκαιότατα για καθημερινό καθαρισμό των κάδων την καλοκαιρινή περίοδο και τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων για τους πεζούς.
  • Λόγω της καλοκαιρινής περιόδου παρατηρείται έξαρση του παραεμπορίου. Ζητήθηκε από τον Δήμο να ληφθούν μέτρα για την πάταξη εν τη γενέσει του.
  • Χώρος μεταφοράς της Λαϊκής Αγοράς. Επανήλθε η παλαιότερη πρόταση του Συλλόγου για μεταφορά στον χώρο της ΓΑΙΟΣΕ που βρίσκεται ανατολικά του παλιού σταθμού, η περίφραξη του χώρου και η δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής για την προστασία των καταναλωτών.
  • Εξωραϊσμός και ενοποίηση του πεζοδρόμου της Κλεισθένους. Έγινε πρόταση να αλλάξει η μορφή του πεζοδρόμου της Κλεισθένους στις διασταυρώσεις με την Αράτου και την Σικυώνος, ώστε να πάρουν την μορφή του πεζοδρόμου και να δημιουργηθεί μια ενιαία εικόνα.
  • Τέθηκε το πρόβλημα θέσεων πάρκινγκ στην οδό Φιλλύρα, όπου επιτρέπεται η στάση και όχι η στάθμευση των οχημάτων. Παρόλα αυτά παρατηρείται η μόνιμη στάθμευση σε καθημερινή βάση δημιουργώντας έτσι προβλήματα στα καταστήματα.
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος επίσης, επανέφερε το ζήτημα με τα αδέσποτα στην Αγορά, το οποίο και δεν έχει επιλυθεί.

Η Διοίκηση του Συλλόγου και ο εμπορικός κόσμος της περιοχής περιμένουν τις άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής , έτσι ώστε να κατασταθεί η πόλη μας και η αγορά μας, φιλόξενη, ευπρόσιτη και δελεαστική προς στους επισκέπτες.

Εκ του Συλλόγου