Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ « ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ»

Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου                                                                              Κιάτο, 5/12/2013
                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Μια σημαντική ευκαιρία για τους Ανέργους μέσω του Προγράμματος «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ», παρουσίασε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Σικυωνίων στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σικυωνίων.  
Στην εσπερίδα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων, που απαρτίζουν την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Σικυωνίων, από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου, το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, την ΑΣΣΕΤ τεχνολογική και τον Δήμο Σικυωνίων. Την ενημέρωση παρακολούθησαν άνεργοι, νέοι επιστήμονες και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, οι οποίοι θα ωφεληθούν από τις Δράσεις που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Προγράμματος.
 Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ Σπυρίδων Σταματόπουλος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Σικυωνίων, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές και στόχο έχουν την καταπολέμηση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.
Η έναρξη των εργασιών της εσπερίδας ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ Βασίλειου Παγώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική ύφεση. Επιπλέον ανέλυσε τις ευκαιρίες που μπορεί να προφέρει το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για τον Δήμο Σικυωνίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου, την αύξηση της απασχόλησης και της μακρόχρονης διατήρησής τους.
Κλείνοντας έστειλε το δικό του μήνυμα στους παραβρισκόμενους ανέργους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τέτοιες ευκαιρίες που ξεπροβάλουν μέσα από την κρίση.
Οι εκπρόσωποι της ΑΣΣΕΤ τεχνολογικής, παρουσίασαν τις προτεινόμενες Δράσεις του Έργου και ανέλυσαν την σημασία της Ανάπτυξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) που μπορούν να δημιουργηθούν μέσω του Προγράμματος αυτού, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Η Εσπερίδα έκλεισε με εποικοδομητικό διάλογο και απάντηση σε όσες απορίες δημιουργήθηκαν στους παρευρισκομένους από την παρουσίαση.
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Σικυωνίων καλεί τους Ανέργους, τους Νέους Επιστήμονες και τους Ασφαλισμένους στον ΟΓΑ να μην αφήσουν αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Πραγματικά η Πράξη αυτή αποτελεί μια βιώσιμη απάντηση, για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, στον κυκεώνα της οικονομικής ύφεσης.
Για περισσότερες πληροφορίες http://www.topsa-sikionion.gr