Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ψεύτικες χαρακτήρισε τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ο Αλ. Τσίπρας

Ψεύτικες είναι οι διαβεβαιώσεις σας ότι δεν θα περάσετε νέα μέτρα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο. 
 Το μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο λαός με την ψήφο του Η λύση είναι μόνο οι εκλογές είπε κ. Τσίπρας . Κατ΄ εντολή του λαού η νέα κυβέρνηση θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και θα ψηφίσει νέους νόμους που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υπογράμμισε πως «κάναμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα όσα εξαγγείλατε προεκλογικά και σε όλα όσα εφαρμόσατε μετεκλογικά» είπε ο κ. Τσίπρας.
 Τα ψέματα τελειώνουν ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και να εναρμοστεί με την πραγματικότητα που επικρατεί στην χώρα και στον λαό. Η πολιτική έχει οδηγήσει την χώρα σε μια ανύποτη καταστροφή, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δει την πρόταση μομφής όχι ως απειλή αλλά ως ευκαιρία.
Ιδού η λύση, ιδού οι εκλογές, ιδού η δημοκρατία κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
=================================================================

Σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν σκοπεύουμε να δώσουμε χέρι βοηθείας ούτε στα αστικά κόμματα ούτε στις ιμιτασιόν λύσεις

Παρών» δήλωσε στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση τόσο σε ΝΔ όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι «δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα

Καλούμαστε σήμερα ως Έλληνες βουλευτές ορκισμένοι στο σύνταγμα και στους νόμους να αποφασίσουμε αν θα δώσουμε ψήφο δυσπιστίας ή ψήφο εμπιστοσύνης. Με τη θέση της ΔΗΜΑΡ στο «παρών» δεν μπορεί να συγκεντρωθούν οι 151 ψήφοι ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Γιατί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι αν έχει ή όχι τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση». Με αυτές τις επισημάνσεις ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμένος κάνοντας λόγο για συγκυβέρνηση της διαπλοκής.

Πράξη θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και εθνικά ανεύθυνη» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως πρόκειται για ομολογία του πολιτικού του αδιεξόδου. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε η πρόταση αυτή αποτελεί ακραία και απροκάλυπτη υπονόμευση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αφού - όπως είπε - κατατέθηκε την ώρα της διαπραγμάτευσης που πάμε να επιβεβαιώσουμε την είσοδό μας στο τελικό στάδιο της οριστικής εξόδου από το Μνημόνιο και λίγο πριν την Προεδρία της ΕΕ κατά την οποία η χώρα μας έχει την ευκαιρία να μετέχει στο ευρώ με όρους θεσμικής ισοτιμίας κι όχι ως φτωχός συγγενής.