Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Δήμος Σικυωνίων:Έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

                                                                       ΨΗΦΙΣΜΑ:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων με απόφαση του εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει «ξαφνικό θάνατο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν διαθέτει κρατική τηλεόραση και μάλιστα με μια απόφαση και μια μεθόδευση που καταφέρει οδυνηρό πλήγμα στην ποιότητα της δημοκρατίας μας.
Η ΕΡΤ με τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, το αρχείο, τα μουσικά σύνολα, το περιοδικό, το διαδικτυακό πόρταλ, την ψηφιακή πλατφόρμα κλπ. έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως το προπύργιο της αντικειμενικής ενημέρωσης και αποτελεί όαση τέχνης και πολιτισμού στο βάρβαρο τοπίο της ενημέρωσης, με τον ανεκτίμητο πλούτο της ιστορικής και πολιτιστικής και κληρονομιάς, που διαθέτει.
Η έλλειψη δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η εναπόθεση της ενημέρωσης στα ιδιωτικά συμφέροντα, πλήττει όχι μόνο την ενημέρωση αλλά και την ψυχαγωγία και τον εκπαιδευτικό ρόλο των ΜΜΕ και κάνει τους ιδιώτες κυρίαρχους του παιχνιδιού με όποια ομηρία μπορεί αυτό να συνεπάγεται για το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες.
Καταδικάζουμε την πολιτική των αποφάσεων που λαμβάνονται εν κρυπτώ και αιφνιδιαστικά, στο όνομα της αναδιοργάνωσης ενός φορέα για τη νοσηρότητα του οποίου ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι πολιτικές επιλογές των τελευταίων δεκαετιών και οι εκάστοτε πολιτικές επιθυμίες και σκοπιμότητες.
Δεν είναι δυνατόν να είναι οι εργαζόμενοι αυτοί που πληρώνουν με τόσο βίαιο τρόπο το τίμημα των όποιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων οδήγησαν την ΕΡΤ στην άκρη του γκρεμού.
Η απόφαση της κυβέρνησης προσβάλλει τη χώρα, τους πολίτες, το συνταγματικό τους δικαίωμα στην ενημέρωση. Επί πλέον οξύνει τα κοινωνικά προβλήματα με το βάρβαρο πέρασμα στην ανεργία 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά και πυροδοτεί το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα με απρόβλεπτες συνέπειες.
Το Δημ. Συμ. Του Δήμου Σικυωνίων καλεί τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου να αντισταθούμε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην προσπάθεια διοίκησης της χώρας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ζητάμε την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου , την άμεση επαναλειτουργία όλων των δομών της ΕΡΤ και την έναρξη διαλόγου με τα κόμματα, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και κάθε φορέα που σχετίζεται με τα αγαθά της ενημέρωσης και του πολιτισμού ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να συνεχίσει το έργο της και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της νέας εποχής».
Κιάτο 14-06-2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ