Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πανελλαδικό Συνέδριο Επιτραπέζιου Σταφυλιού,στο Βραχάτι

Το περιοδικό Φρουτονέα, γνωστό για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με στόχο την ανάκαμψη του χώρου των φρέσκων φρουτολαχανικών, διοργανώνει το Πανελλαδικό Συνέδριο Επιτραπέζιου Σταφυλιού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ -19.00 μ.μ στο ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ στο Βραχάτι Κορινθίας.
Στόχος του συνεδρίου είναι να γίνει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή της παγκόσμιας παραγωγής και κατανάλωσης σταφυλιού, αναφορών σχετικά με παραδοσιακές και καινοτόμες ποικιλίες, πολλαπλασιαστικό υλικό, ομάδες παραγωγών, νέες τεχνολογίες στην παραγωγή και διακίνηση, απαιτήσεις των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Ελλάδα και εξωτερικό κλπ.
Στο Συνέδριο θα δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι του επιτραπέζιου σταφυλιού απ' όλο τον κόσμο,ενω καταξιωμένοι επαγγελματίες θα παρουσιάσουν με τεκμηριωμένα στοιχεία την πορεία της παραγωγής του προϊόντος καθώς και την καταναλωτική τάση που καταγράφεται στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και του υπόλοιπου πλανήτη.
Στη συνέχεια, στο μικροσκόπιο των ειδικών θα μπουν όλα τα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών αλλά και νέων ποικιλιών προκειμένου να αξιολογηθεί η συμπεριφορά τους στους ελληνικούς αμπελώνες.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που προσφέρουν στους τομείς της εμπορίας, της συσκευασίας, της θρέψης και της προστασίας των αμπελιών. Στελέχη των κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
Στο Συνέδριο θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις και τρόποι για τη βελτίωση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων.
Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για το ρόλο του πολλαπλασιαστικού υλικού, την καλύτερη μεθοδολογία και τεχνική για την παραγωγή σταφυλιών υψηλής ποιότητας καθώς και πως διαγράφεται το μέλλον του προϊόντος στις πιο απαιτητικές αγορές.

Στο τέλος του Συνεδρίου, επιχειρηματίες και γνώστες του χώρου από τις τρεις μεγάλες παραγωγικές περιοχές επιτραπέζιου σταφυλιού της Ελλάδας (Κορινθία, Καβάλα, Κρήτη) θα παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για τη νέα σεζόν καθώς και σε ποια σημεία πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή παραγωγών και διακινητών ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εμπορία - πορεία του προϊόντος.
Στο Gala που θα ακολουθήσει, ομιλητές και προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε πιο χαλαρό κλίμα τα συμπεράσματα του Πανελλαδικού Συνεδρίου Επιτραπέζιου Σταφυλιού.