Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τρικομματικό ψήφισμα από την ΚΕΔΕ ,απέναντι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Η επιβίωση των δήμων στη σημερινή δύσκολη συγκυρία και έπειτα ο επαναπροσδιορισμός και η συνταγματική κατοχύρωση του κομβικού ρόλου της αυτοδιοίκησης στην ανασυγκρότηση της χώρας, κυριαρχεί στο ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στο οποίο συνέκλιναν οι παρατάξεις που εκφράζουν τις δυνάμεις της τρικομματικής κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση και πέρασε κατά πλειοψηφία. 
Η ΚΕΔΕ, μέσω του ψηφίσματος στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο ακρωτηριασμό των πόρων και της αυτοτέλειας της , αφού τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκαν και μάλιστα με βίαιο τρόπο.


Η διαφωνία με την παράταξη του Σπ. Τζόκα ( ΣΥΡΙΖΑ) υπήρξε, όπως υποστήριξε ο ίδιος, λόγω της άρνησης των τριών παρατάξεων να αναγραφούν στην εισαγωγή του ψηφίσματος οι ευθύνες για το μνημόνιο και τις πολιτικές του αλλά και να τεθούν συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές.
Ο κ. Τσόκας ζήτησε το συνέδριο να μετατραπεί σε ανοιχτό και εφόσον δεν υλοποποιηθούν τα αιτήματα της αυτοδιοίκησης να υπάρξουν κινητοποιήσεις.


Από  το ΚΚΕ η κυρία Ελπίδα Παντελάκη παρουσίασε ψήφισμα που απηχεί τις θέσεις του κόμματος καταγγέλλοντας την μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε πεδίο υλοποίησης μιας πολιτικής με στόχο το δημόσιο πλούτο και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το ψήφισμα προκάλεσε διαφοροποιήσεις και στους κόλπους της πλειοψηφίας καθώς οι υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή σύγκληση οδήγησε όπως τόνισε και ο κ. Ασκούνης σε ένα «κείμενο συμβιβασμού».


Διαβάστε:Κοινή δήλωση πέντε δημάρχων υπό τον τίτλο: «1000 ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…»

Για τους ΚΑΠ θα υπάρξει έκτακτο συνέδριο.
Ενόψει των εξελίξεων στον δημόσιο τομέα που φέρνουν τους δήμους στο κέντρο της δεξαμενής των επικείμενων απολύσεων η ΚΕΔΕ θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.