Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Το «Χέρι του θεού»...δείχνει τον νέο πρόεδρο της Βενεζουέλας

Τον διάδοχο του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας καλούνται να επιλέξουν αύριο Κυριακή οι ψηφοφόροι της Βενεζουέλας.
Οι εκλογές είναι ουσιαστικά μια επιλογή μεταξύ της παραμονής στην αριστερά ή μιας στροφής προς τα δεξιά.  
Περίπου 18,9 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίσουν στα σχεδόν 14.000 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. 
Αντίπαλοι στην εκλογική αναμέτρηση ο αριστερός υπηρεσιακός πρόεδρος Νίκολα Μαδούρο και ο υποψήφιος της ενιαίας αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες. 
Βενεζουέλα:Ανοίγουν οι κάλπες - δείτε το video
Ο Μαδούρο, στον οποίο ο Ούγκο Τσάβες έδωσε το χρίσμα του διαδόχου,λίγο πριν το θάνατό του στις 5 Μαρτίου, στάθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του με τον Τσάβες, ενώ ο Καπρίλες μίλησε για την συνένωση σε μια βαθιά διχασμένη χώρα...αποφεύγοντας ωστόσο προσεκτικά την οποιαδήποτε επιθετική κριτική κατά του εκλιπόντος Τσάβες, ο θάνατος του οποίου έφερε πολλούς κατοίκους της Βενεζουέλας σε κατάσταση σοκ.
     Φόρο τιμής στον Τσάβες και «ψήφο» στον Μαδούρο από τον Μαραντόνα
 Την Παρασκευή τον τάφο του Τσάβες επισκέφθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας «να συνεχίσουν την κληρονομιά του» και τον αγώνα, εκλέγοντας την Κυριακή τον Νίκολα Μαδούρο στην προεδρία της χώρας.
 Η δόξα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου πλέκοντας το εγκώμιο του εκλιπόντος προέδρου,ο οποίος ήταν προσωπικός του φίλος,είπε: «Μας άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε στη Λατινική Αμερική. Μας έμαθε ότι μπορούμε να βαδίζουμε μόνοι μας» 
«Αυτός δεν είναι εδώ σωματικά, αλλά θα συνεχίσουμε με τον Νίκολα, θα συνεχίσουμε την κληρονομιά και δεν θα αφήσουμε να μας ποδοπατά κανένας», τόνισε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος ,διότι δεν ήταν σε θέση να παραστεί στην κηδεία του. 
 Ο Μαραντόνα φορώντας κόκκινη φανέλα με τον αριθμό 10, έδωσε το «παρών» και στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Μαδούρο στο Καράκας.