Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Απεργία πείνας χιλιάδων μεταναστών,που από τα «αμπάρια ψυχών» ένα και μοναδικό αίτημα διαμηνύουν: ελευθερία!.

 Για την παρατεταμένη κράτησή τους στα «αμπάρια ψυχών»  διαμαρτύρονται δυο χιλιάδες περίπου μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας από το Σάββατο.    Το Σάββατο τρεις από αυτούς, στην Αμυγδαλέζα, αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν.
Ο ένας σπάζοντας ένα γυαλί, ο άλλος χαρακώνοντας τον εαυτό του και ο τρίτος καταπίνοντας ένα μπουκάλι με σαμπουάν.
Η απεργία πείνας απλώθηκε μέσα σε ένα 24ωρο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα.                    Το αίτημά τους είναι ένα και μοναδικό: ελευθερία!.
Ηχητικό ντοκουμέντο - Απεργοί πείνας μιλούν μέσα από το στρατόπεδο... (κλικ εδώ)
 Αυτά κατήγγειλε σε συνέντευξη τύπου χθες Δευτέρα 8/4 η ΚΕΕΡΦΑ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε αμέσως μετά την έναρξη της απεργίας πείνας. «Η επιχείρηση σκούπα που εξαπέλυσε ο Δένδιας με την επονομασία Ξένιος Δίας, έχει σημάνει ότι αυτή τη στιγμή 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά βρέθηκαν κρατούμενοι επ’ αόριστον.

Όλο αυτό το διάστημα είχαμε δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμών» δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας. «Αυτή τη στιγμή στην απεργία πείνας συμμετέχουν εκτός από κρατούμενους στην Αμυγδαλέζα, στην Κόρινθο και στα στρατόπεδα στη Βόρεια Ελλάδα και επίσης σε πολλά ΑΤ που χρησιμοποιούνται ως χώροι κράτησης.
Είμαστε μαζί τους μέχρι την απελευθέρωση. Πιστεύουμε ότι πρέπει να κλείσουν αυτά τα κολαστήρια. Είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου, και αυτό επιβεβαιώθηκε και με τις επιχειρήσεις σκούπα κατά των εξαρτημένων κατά οποιουδήποτε θεωρεί η ρατσιστική πολιτική απόβλητο.
Θέλουμε άσυλο στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση των μεταναστών.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα κόμματα της αριστεράς, τα συνδικάτα στο χώρο της υγείας την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, τους δικηγορικούς Συλλόγους, τις Διεθνείς οργανώσεις να στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση».

«Τους τελευταίους 3-4 μήνες έχουν γίνει δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης», είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ υπεύθυνος της Πακιστανικής Κοινότητας. «Εκατοντάδες άνθρωποι μας παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και μας λένε δεν μας ακούει κανείς.
Όταν αρρωσταίνουμε δεν υπάρχει γιατρός, όποιος θέλει έρχεται και μας κλωτσάει και μας βασανίζει. Δεν ζητάνε τίποτε άλλο παρά μόνο ελευθερία.

Όταν ξεκίνησε ο Ξένιος Δίας είπανε ότι αυτοί οι άνθρωποι ή θα πάνε πίσω στις χώρες τους ή μετά από τρεις μήνες θα αφεθούν ελεύθεροι.

Χτες συναντηθήκαμε οι κοινότητες, Πακιστανική, Αφγανική, Μπαγκλαντές, φτιάξαμε μία επιτροπή και αποφασίσαμε να τους στηρίξουμε μέχρι την ελευθερία τους.
Ζητάμε να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα κολαστήρια, να πάρουν όλοι νομιμοποίηση και άσυλο».

«Ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν απεργία πείνας είναι και πρόσφυγες κατατρεγμένοι από τους πολέμους», δήλωσε ο Ρεζά Γκολαμί από Σύλλογο Ενωμένων Αφγανών. «Έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου και κρατούνται για μήνες επ’ αόριστο.
Το καλοκαίρι είναι κόλαση από τη θερμοκρασία και το χειμώνα γεμίζουν λάσπη. Τα κάνουν όλα αυτά ώστε να αναγκαστούν από μόνοι τους να ζητήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Είναι αυτονόητο ότι και εμείς όπως και άλλες κοινότητες θα τους στηρίξουμε».

«Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει νόμος που κρατά φυλακή έναν αθώο άνθρωπο», δήλωσε ο Φαρούκ Χουσεϊν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαγκλαντες Doel. «Σήμερα κρατάνε ακόμα μέσα ανθρώπους που μαζέψανε από τον Αύγουστο του 2011 που ξεκίνησε ο Ξένιος Δίας. Αν αυτοί οι άνθρωποι πεθάνουν υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση. Ζητάμε πολιτικό άσυλο και άδεια παραμονής».