Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Νίκος Αλέφαντος:Ακούστε με ΑΕΚτζήδες!

«Βλέποντας την πολύ ωραία γιορτή του Ολυμπιακού που ήταν συγκινητική με όλες τις μεγάλες μορφές του παρελθόντος που κατέκτησαν τα 40 πρωταθλήματα, μου ζήτησε ο Σινάνογλου να κάνω το ίδιο για την ΑΕΚ. Σήμερα λοιπόν θα αφιερώσω τη στήλη προς τιμήν της ΑΕΚ που για πρώτη φορά στην 89χρονη ιστορία της υποβιβάζεται. Κλαίγανε όλοι εκεί πέρα, ήταν συγκινητικοί. Για εμένα πρέπει να κλαίει η ποδοσφαιρική Ελλάδα με την ΑΕΚ, εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ.
γραφει ο Νίκος Αλέφαντος
Το πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ δεν είναι το ίδιο. Για εμάς τους παλιούς, η ΑΕΚ είναι σάρκα και οστά του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ένας από τους πυλώνες πάνω στον οποίο στηρίχτηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ζήσαμε μεγάλες στιγμές μπάλας στο παρελθόν με την ΑΕΚ. Και ειδικά σε εκείνο το ωραίο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτοκτόνησαν που έδιωξαν την πιο κρίσιμη στιγμή τον προπονητή που τους είχε αναστήσει, τον προπονητή που μάζεψε πάρα πολλούς βαθμούς σε σχέση με τον Βλάχο. Δεν έπρεπε με τίποτα να διώξουνε τον Λίνεν επειδή έβαλε χέρι σε 2-3 παίκτες για την απόδοσή τους. Φέρανε από το πουθενά τον Δέλλα, χωρίς προπονητική εμπειρία, λάθος κι εκείνου που το δέχτηκε να αναλάβει το βαρύ φορτίο. Η ΑΕΚ αν νικούσε τον Πανθρακικό θα σωζόταν.

Για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ τώρα, αν πρέπει να χρεοκοπήσει και να πάει Γ΄ Εθνική να καθαρίσει, δεν ξέρω αν γίνεται, πάντως αν γίνεται δεν είναι κακή ιδέα. Και η Ρέιντζερς χρεοκόπησε και κατρακύλησε κατηγορίες, μεγάλος σύλλογος, σε λίγα χρόνια θα είναι πάλι αυτή που ήταν. Και η Μίλαν έχει υποβιβαστεί δύο φορές στην ιστορία της. Και η Γιουβέντους υποβιβάστηκε. Και η Ρίβερ Πλέιτ υποβιβάστηκε, την έβλεπα στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα και έκλαιγαν εκεί όλοι. Επέστρεψε όμως στα μεγάλα σαλόνια και μάλιστα είναι πολύ καλή.

Δεν χάνεται η ΑΕΚ. Δεν χάνεται αυτός ο κόσμος. Δεν σβήνει η ΑΕΚ. Πρέπει να σταθούν στα πόδια τους και να σκεφτούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τι είναι καλύτερο να κάνουν.

Προς τιμήν των παλιών παικταράδων που έχουν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και μας έχουν προσφέρει ωραίες στιγμές τα περασμένα χρόνια, θα προσπαθήσω να φτιάξω το καλύτερο πάνθεον της ΑΕΚ που έχω δει εγώ στη ζωή μου. Είναι πολλοί παίκτες και ήταν δύσκολο να αφήσω κάποιους έξω, για να μην ξεπεράσω τους είκοσι.

Τερματοφύλακες Δελαβίνιας και Σεραφείδης.

Δεξί μπακ: Σοφιανίδης γρήγορος, Αρδίζογλου το πιο μοντέρνο μπακ για την εποχή του.

Αριστερό μπακ: Κασάπης.

Σέντερ μπακ: Στέλιος Μανωλάς, Λάκης Νικολάου.

Χάφ: Σαμπανάτζοβιτς, Κετσπάγια, Σαβέφσκι.

Επιθετικοί: Εδώ γινόταν χαμός. Έπαιξαν πολύ μεγάλοι επιθετικοί με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ποιον να αφήσεις έξω. Μαύρος, Μπάγεβιτς, Ντέμης Νικολαϊδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Νεστορίδης ο μεγαλύτερος όλων, μακράν ο καλύτερος σέντερ φορ που έπαιξε ποτέ στην ΑΕΚ. Αυτός έκτισε το γήπεδο της ΑΕΚ με αυτά που έκανε και με τον κόσμο που έφερνε. Πήγαιναν οπαδοί άλλων ομάδων να δουν τον Νεστορίδη στην ΑΕΚ. Γρήγορος, ντριμπλέρ, γκολτζής, έβγαινε συνεχώς πρώτος σκόρερ.

Υπάρχουν όμως και πιο παλιοί σπουδαίοι παίκτες, Εμανουηλίδης, Κανάκης, Μαρόπουλος μέσα αριστερά, θρύλος ήταν ο Μαρόπουλος.
Και προπονηταράδες πέρασαν από την ΑΕΚ, ένας από τους κορυφαίους ξένους για εμένα που ήρθε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο Φάντροκ. Αυτός έφερε γρήγορο ποδόσφαιρο, ολλανδικό ποδόσφαιρο, έπαιξε τρομερή μπάλα τότε η ΑΕΚ, με τον Μπάρλο που ήταν προεδράρα, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στην Ευρώπη.

Οι ΑΕΚτσήδες να σηκώσουν το κεφάλι και να αγκαλιάσουν την ομάδα τους. Η ΑΕΚ δεν σβήνει, η ΑΕΚ δεν πεθαίνει. Και άλλες ομάδες στην Ευρώπη όπως ανέφερα πριν, γνώρισαν τέτοια δράματα αλλά επανήρθαν εκεί που ήταν. Στην ΑΕΚ έγιναν εγκλήματα τα τελευταία χρόνια, διοικητικά εγκλήματα, το ψάρι βρομούσε από το κεφάλι. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η ΑΕΚ την αναγέννηση».

Το διαβάσαμε στο Sportdog.gr