Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Εικόνες από άλλη εποχή...

Σκηνικό απόπειρας μαζικής δολοφονίας στήθηκε την Τετάρτη σε χωράφι-σκλαβοπάζαρο στη Μανωλάδα Ηλείας, όταν τρεις «επιστάτες - μπράβοι» ιδιοκτήτη καλλιέργειας φράουλας  άνοιξαν πυρ κατά δεκάδων εργατών από το Μπαγκλαντές, που απαιτούσαν τα μεροκάματα έξι μηνών!
Το σκηνικό θυμίζει έντονα, χωρίς ίχνος υπερβολής, το Νότο των ΗΠΑ του 19ου αιώνα.
 Δηλαδή, υπάρχουν, ο μεγαλοκτηματίας, οι «επιστάτες» που επιβλέπουν τις εργασίες, και οι εργάτες γης χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα.  
   Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου 
           του ΠΑΜΕ Κορινθίας

*Αναρωτιόμαστε, τι αντικείμενο είχε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αγγελόπουλου με τους φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας λίγη ώρα πριν το έγκλημα;
Απέλαση τραυματισθέντων στην Μανωλάδα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι κάποιοι από τους τραυματίες που έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, συνελήφθησαν λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών στοιχείων και προωθούνται προς απέλαση από την χώρα.
                                          Φραουλοχώραφα Ηλείας.
Το  αιματηρό περιστατικό στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας ανέδειξε για πολλοστή φορά την άθλια εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών γης από τους ντόπιους τσιφλικάδες, οι οποίοι κατά παράδοξο τρόπο απολαμβάνουν την ασυλία των αρμοδίων αρχών και εξακολουθούν παρά τα δημοσιεύματα να απασχολούν τους αλλοδαπούς εργάτες γης ανασφάλιστους και με μεροκάματα πείνας.
Ορισμένοι εξ αυτών τους εκμεταλλεύονται διπλά καθώς τους αναγκάζουν να διαμένουν στους καταυλισμούς της ντροπής από αυτοσχέδιες παράγκες από τις οποίες ζητούν ενοίκιο…