Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ιστορική επιτυχία, ο Παμβοχαϊκός στον τελικό!!!

 Ιστορική επιτυχία για τον Παμβοχαϊκό, που πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του πρωταθλήματος!
Η ομάδα της Βόχας επικράτησε 2-3 σετ του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, έκανε το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας! 
Αν και βρέθηκε δύο φορές (1-0 και 2-1 σετ) πίσω στο σκορ, ο Παμβοχαϊκός έκανε την ανατροπή και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό. Με ψυχή, πίστη και προσήλωση στον στόχο, η ομάδα μας κυριάρχησε στα δύο τελευταία σετ και με μπροστάρη τον Σωτήρη Πανταλέων έφτασε στην επικράτησε με 2-3, κερδίζοντας το χειροκρότημα και την αναγνώριση από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.
Στο πρώτο σετ, ο Παμβοχαϊκός ήταν νωθρός, δεν μπήκε στο ρυθμό του ματς. Είχε κακή υποδοχή, έκανε εύκολα λάθη και μοιραία το έχασε με 25-16. Η ομάδα ωστόσο, έδειξε σφυγμό στο 2ο σετ βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς, πήρε τα ηνία στο σκορ και προηγήθηκε έως το 21-22. Εκεί σε μια επίθεση του Καλντέιρα και ενώ ο επόπτης καταλόγισε μπλοκ άουτ, ο διαιτητής κ. Θέμελης έδωσε άουτ και τον πόντο στον ΠΑΟΚ. Ο Καλντέιρα διαμαρτυρήθηκε έντονα και είδε την κίτρινη κάρτα (23-22). Ο Βραζιλιάνος βγήκε εκτός εαυτού και ο διαιτητής τον απέβαλλε με κόκκινη για εξύβριση.

Ο Παμβοχαϊκός, όμως, δεν πτοήθηκε και πήρε το σετ με 24-26, με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο να περνά στη θέση του Καλντέιρα και να έχει σπουδαία συμβολή στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ πήρε στις λεπτομέρειες το 3ο σετ (26-24), όμως, η συνέχεια ανήκε στην ομάδα μας, που ανέβασε τα ποσοστά της σε όλους τους τομείς, βρήκε καλό ρυθμό και έφτασε στην ανατροπή και στην πρώτη της νίκη στην Α1 στη Θεσσαλονίκη.

Με καλό σερβίς, εξαιρετικές άμυνες, μπλοκ σε κρίσιμα σημεία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση ήρθε η κυριαρχία στα 2 τελευταία σετ. Ειδικά, στο τάι μπρέικ, ο Παμβοχαϊκός κυριάρχησε κατά κράτος και παίζοντας εξαιρετικά έφτασε στο 8-15. Σε μεγάλη βραδιά ήταν ο Πανταλέων με 18 πόντους, εκ των οποίων, 5 μπλοκ και 2 άσσοι! 18 πόντους είχε και ο Γιοβάνοβιτς και 14 ο Μαντέκας, που τελείωσαν μπάλες σε καθοριστικά σημεία, ενώ ο Παπαδόπουλος έδειξε και πάλι πως αποτελεί σπουδαία λύση. Μεγάλη εμφάνιση από όλα τα παιδιά, τα οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ιστορική τους επιτυχία. Το ραντεβού πλέον, δίνεται στον τελικό!

Τα σετ: 25-16, 24-26, 26-24, 21-25, 8-15

ΠΑΟΚ (Καζάζης Στ.): Παντακίδης 11 (7/16, 4 μπλοκ), Πλίκας 4 (3/5, 1 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 2 (2/13, 56%υπ.), , Κανέλλος 17 (11/17, 2 μπλοκ, 4 άσσοι), Αρμενάκης 21 (16/34, 3 μπλοκ, 2 άσσοι), Ντος Σάντος 16 (13/28, 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 77% υπ.) / Παπαδημητρίου (λ.-75% υπ. - 50% άριστες) / Χαραλαμπίδης, Μαυροβουνιώτης 4 (4/7, 75% υπ.), Μπερμούδεζ, Αμπουίλα 1(1 μπλοκ).

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 14 (14/29, 58% υπ.), Καλντέιρα 4 (4/13, 54% υπ.), Τερζής 2 (2 μπλοκ), Καραγιάννης 8 (7/14, 1 μπλοκ), Πανταλέων 18 (11/15, 5 μπλοκ, 2 άσσοι), Γιοβάνοβιτς 18 (18/38) / Δημητρακόπουλος (λ. - 61% υπ., 45% άριστες), Δρογκάρης, Παπαδόπουλος 6 (6/17, 79% υπ.), Κατσανεβάκης 1 (1/1)
Ζαλμάς: Δικαίωση των παιδιών
 «Χρειαζόμασταν μία μεγάλη νίκη. Πίστευα πολύ στην ομάδα. Μπήκαμε κουμπωμένοι και φοβισμένοι στον αγώνα. Παραλίγο να πληρώσουμε τις διαμαρτυρίες στο 2ο σετ και το επεισόδιο με τον Καλντέιρα. Εκμεταλλευτήκαμε το άγχος του ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη νίκη και μας δίνει χρόνο ξεκούρασης. Ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε επάξια τον Καλντέιρα και αυτό είναι η δικαίωση του νεαρού παίκτη, αλλά και όλων των παιδιών που είναι στην ομάδα, διότι που δουλεύουν σκληρά για να παίξουν το ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Από αύριο έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε και να πούμε πολλά για τους τελικούς», δήλωσε ο προπονητής του Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς.
 Πανταλέων: Ιστορική μέρα
 «Είναι ιστορική μέρα για τον Παμβοχαϊκό. Για δεύτερη σεζόν μια επαρχιακή ομάδα από τους ημιτελικούς μπαίνει στους τελικούς και αυτό είναι ένα επίτευγμα. Είναι έκπληξη ότι νικήσαμε με νίκες 3-0 και ειδικά μετά την έλευση του Καζάζη ο ΠΑΟΚ παίζει καλά. Δεν είναι τυχαίο που νίκησε τον Ολυμπιακό. Η ομάδα μου ανεβαίνει ένα σκαλί στο αγωνιστικό επίπεδο. Σίγουρα η κάρτα στον Καλντέιρα ήταν δίκαιη. Δεν δικαιολογείται αυτή η αντίδραση. Μπράβο και στον Παπαδόπουλο που έπαιξε πολύ καλά. Συμβαίνουν όμως αυτά στο γήπεδα και η ένταση ξεπερνάει τη λογική. Η πρόκριση μας στον τελικό ισοδυναμεί με την κατάκτηση του τίτλου. Δεν θα πάμε για να χάσουμε στους τελικούς. Θα το απολαύσουμε και θαδώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», τόνισε ο Σωτήρης Πανταλέων.
 Καλντέιρα: Έκανα λάθος
«Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα κάθε φορά που φτάνουμε στους κρίσιμους πόντους κάθε σετ. Στο 22-22 ο διαιτητής έκανε ένα μεγάλο λάθος. Βγήκα εκτός εαυτού γιατί ο λάισμαν έκανε τη σωστή υπόδειξη, αλλά δεν το δέχτηκε ο διαιτητής και έδωσε τη μπάλα στον ΠΑΟΚ. Ήταν λάθος σε βάρος της ομάδα μου. Δεν είπα πως κι εγώ δεν έκανα λάθος. Πράγματι έκανα λάθος αλλά ο αγώνας αυτός ήταν ιστορικός και κρίσιμος για την ομάδα μου και βγήκα εκτός εαυτού.
 Φόρτωσα την ομάδα μου με άγχος. Θα το παλέψουμε στους τελικούς και θα κάνουμε τα πάντα για το τρόπαιο», ανέφερε ο Λεονάρντο Καλντέιρα.